back

Олімпійський тиждень у загальноосвітніх закладах району

11 вересня 2017

Напередодні святкування Дня фізичної культури і спорту у закладах освіти району пройшов Олімпійський тиждень. У рамках його проведення у загальноосвітніх навчальних закладах було проведено ряд спортивно-масових заходів з метою залучення різних вікових груп до здорового способу життя.

Розпочався тиждень урочистими лінійками, присвяченими відкриттю Всеукраїнського Олімпійського тижня.

Юні спортсмени взяли участь у конкурсах малюнків, присвячених Дню фізичної культури і спорту: «Спорт – свято миру і краси», «Ми та спорт», спортивних естафетах тощо.

З метою перевірки теоретичних знань учнів з фізичної культури, визначення найкращих класів за результатами усного опитування у закладах освіти було проведено вікторини «Знавець Олімпійського спорту», «Що я знаю про спорт», «Спортивні досягнення сучасної України», виховні години «Олімпійськими шляхами», «Зародження Олімпійських ігор».

Учні різних вікових категорій взяли участь у спортивних змаганнях «Веселі, спритні та сміливі», «Юні олімпійці», «Олімпійці серед нас», «Старти надій».

Протягом тижня у шкільних бібліотеках було організовано виставки «Спорт єднає світ», «Історія Олімпійських ігор».

Учні мали можливість познайомитися з історією виникнення Олімпійських ігор, олімпійською символікою, видатними українськими та світовими спортсменами, країнами, де проходили Олімпійські ігри.

У всіх закладах освіти було проведено Олімпійські уроки «Здорові діти – здорова нація!», «Ми майбутні олімпійці», що надав можливість підростаючому поколінню дізнатись більше про олімпійські види спорту, спробувати себе у різноманітних рухових активностях.

Тиждень пройшов цікаво, ефективно, корисно.

За повідомленням відділу освіти районної державної адміністрації