back

Екологічне виховання молоді

12 червня 2017

12 червня на базі Новгород-Сіверського районного будинку дитячої та юнацької творчості відбулося відкриття міжобласної екологічної екскурсії в межах Деснянського біосферного резервату.

З вітальним словом до учасників екскурсії звернулись Неля Чугаєва, в.о. голови районної державної адміністрації та Світлана Біла, начальник відділу освіти районної державної адміністрації.

Безпосередньо просвітницькі екологічні заходи проводитимуть Сергій Паченко, старший науковий співробітник національного природного парку "Деснянсько-Старогутський" та провідний спеціаліст з рекреації національного природного парку "Деснянсько-Старогутський" Андрій Миськов.

Учасники екскурсії збиратимуть гербарій та вестимуть спостереження птахами, здійснять подорож до села Пушкарі, де оглянуть крейдяні гори, Десну і давньопалеотичну стоянку, ознайомляться з цікавим різномаїттям степових рослин і дивовижних птахів.

Також у планах екскурсії здійснення обліку старовікових дерев у м. Новгород-Сіверський з наступною реєстрацією їх на загальнодоступних Інтернет-картах, спостереження за екологією міських птахів.

Підбиття підсумків відбудеться 15 червня, також у цей день запланована екскурсія містом та акція на підтримку візит-центру Деснянського біосферного резервату у Новгороді-Сіверському.

Учасники екскурсії - представники Шосткинського, Кролевецького відділів освіти Сумської області та Семенівського, Новгород-Сіверського відділів освіти Чернігівської області.

Довідково:

Деснянський біосферний резерват створено у 2009 році на площі 70 тис. га в межах Новгород-Сіверського району Чернігівської області та Середино-Будського району Сумської області.

Рішенням 21 сесії Міжнародної координаційної ради з програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера", що відбулася в Південній Кореї, національному природному парку "Деснянсько-Старогутський" надано статус Деснянського біосферного резервату з включенням його до Світової мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.



Відділ освіти районної державної адміністрації