04 квітня 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.04.2023 Державні акти власності на землю старого зразка

 

20.03.2023 Дорожні карти щодо протезування пільгових категорій громадян

   
 
 
 
 

 

 

14.03.2023: Довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid»

 

06.03.2023

Інклюзія осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні

Методичні рекомендації щодо евакуації людей з інвалідністю

 

31.08.2022

Пільги на житлово-комунальні послуги особам, які мають статус члена сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України згідно Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

 

- 50-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

- 50-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надається 50-процентна знижка за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. метр на сім'ю);

- 50-процентна знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення;

- позачергове користування всіма послугами зв'язку та позачергове встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів (оплата у розмірі 20 процентів від тарифів вартості основних та 50 процентів - додаткових робіт). Абонементна плата за користування телефоном встановлюється у розмірі 50 процентів від затверджених тарифів.

 

 

25.07.2022

До органів соціального захисту населення звертаються дружини померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щодо виплати одноразової компенсації відповідно до статті 48 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі – Закон).

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 48 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», дружинам (чоловікам), якщо вони не одружилися вдруге, сім’ям, які втратили годувальника із числа осіб, віднесених до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, передбачено виплату одноразової компенсації у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

У зв’язку з активними бойовими діями на території Чернігівської та Київської областей, спричиненими повномасштабним воєнним вторгненням російської федерації на територію України, вищезазначені особи не мали змоги упродовж березня-квітня поточного року звернутися до Центральної міжвідомчої комісії та отримати експертний висновок, що унеможливило звернення за отриманням зазначеної компенсації у визначений законодавством термін.

Відповідно до Порядку виплати одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2016 №760, виплата одноразової компенсації здійснюється за єдиною заявою, поданою заінтересованою особою протягом шести місяців з дати смерті годувальника.

Належність до непрацездатних осіб та членів сім’ї, які вважаються такими, що були на утриманні померлого годувальника, визначається статтею 36 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. До членів сім’ї, які вважаються такими, що були на утриманні померлого годувальника, відносяться непрацездатні особи, зазначені в частині другій статті 36, якщо вони були на  повному утриманні померлого годувальника або одержували від померлого годувальника допомогу, що була для них постійним і основним джерелом засобів до існування.

Враховуючи зазначене, для призначення одноразової компенсації у зв’язку з втратою годувальника відповідно до статті 48 Закону повинні бути дотримані вимоги, передбачені Порядком, зокрема щодо періоду, протягом якого подається заява та відповідні документи, який не повинен перевищувати шести місяців з дати смерті годувальника з числа осіб, віднесених до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

За більш детальною інформацією осіб, які мають право на отримання виплати одноразової компенсації відповідно до статті 48 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», запрошуємо звернутися до управління соціального захисту населення Новгород-Сіверської районної державної адміністрації (відповідної територіальної громади) або за телефонами:

(04658) 2 31 59, (04659) 2 94 50, (04656) 2 16 80.

 

23.12.2021

Компенсація за професійний догляд - Міністерство соціальної політики запровадило новий механізм виплати громадянам, які надають соціальні послуги з догляду за особами з інвалідністю, людьми похилого віку, тяжко хворими та мають відповідну професійну підготовку.

 

26.10.2021

Графік погашення заборгованості працівникам підприємств, установ і організацій, розташованих на території району

 

 

19.10.2021 

«Довідник безбар’єрності» – проект з відкритим кодом, доступний для використання та цитування, який також можна доповнювати. Над ним працювали правозахисники, психологи, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, українські та міжнародні експерти. Посібник доступний за посиланням https://bf.in.ua.

 

 

ОДНОРАЗОВА ГРОШОВА ДОПОМОГА

 багатодітним малозабезпеченим сім’ям 

 

         З метою підтримки багатодітних малозабезпечених сімей  у 2021 році Урядом запроваджена виплата одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року.

         Постановою КМУ від 04.08.2021 р. № 803, затверджено «Порядок виплати одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року».

         Згідно з п. 3 Порядку одноразова грошова допомога виплачується багатодітним сім'ям, які станом на 1 серпня 2021 р. є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Допомога призначається на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої сім'ї, яка станом на 1 серпня 2021 р. має вік 6-18 років (включно).

         Одноразова грошова допомога надається у розмірі 2000 гривень на кожну дитину. Виплата буде проведена у серпні 2021 року за матеріалами справ одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям з числа багатодітних сімей без звернення таких одержувачів.

         Розмір одноразової грошової допомоги не включається під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї (домогосподарства) для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім'ї (домогосподарства).