back

В Орлівському навчально-виховному комплексі урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Артема Титаренка

26 травня 2023

 

 

Герої не вмирають.

Гинуть наші захисники, але допоки ми пам'ятаємо їх, доти душі їх серед нас.

Сьогодні в Орлівському навчально-виховному комплексі урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Артема Титаренка, уродженця с. Орлівка Новгород-Сверської територіальної громади, колишнього учня закладу.

В урочистому відкритті взяли участь начальник районної військової адміністрації Сергій Сергієнко, Новгород-Сіверської міський голова Людмила Ткаченко зі своїми заступниками, учні школи, земляки, мати Артема, яка приїхала із Запоріжжя з родиною. Любов Андріївна працювала вчителькою початкових класів у цій же школі, коли мешкала в Орлівці.

Сльози на очах учасників заходу, тихий пекучий біль у повітрі, поникла голова матері, жахливі звуки вибухів, що заглушали слова побратимів Артема у відеозверненні, який вони записали для земляків захисника, теплі спогади, віршована балада про сина у виконанні учнів школи... кожне слово учасників пронизане вдячністю і неймовірною гордістю за Артема Титаренка, який віддав своє життя, виборюючи свободу кожного з нас.

Артем Титаренко загинув 31 травня 2022 року. Йому було і залишиться назавжди лише 42...Не вагаючись ні хвилини, він пішов боронити Україну з перших днів ворожого вторгнення, залишивши пам'ять живим. Слова щирої вдячності за мужнього воїна, патріота України висловив Сергій Сергієнко матері героя.  

“Смерть мого брата не даремна. Бо ми як те дерево, нас ламають а ми відростаємо. Можна знищити наші будинки, але нашу волю і прагнення до свободи не вбити” – сказав молодший брат Артема Титаренка.

Артем Титаренко відтепер щодня зустрічатиме й проводжатиме з портрету на меморіальній дошці наступні покоління учнів школи, які пишатимуться своїм Героєм.

Герої не вмирають!

Вічна їм слава!

           
 
           
 
                                   
     
 
 
 
 
Відділ організаційної роботи
апарату районної державної адміністрації