back

Сергій Сергієнко відвідав села прикордоння, що перебувають під постійними обстрілами

25 травня 2023

 

Незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів з боку агресора останнім часом дещо знизилась, ворог не припиняє обстрілювати Семенівську та Новгород-Сіверську міські громади. Начальник районної військової адміністрації Сергій Сергієнко зі своїм заступником Олександром Селіверстовим відвідали населені пункти Семенівської громади, м. Семенівка, які постійно потерпають від обстрілів.

До цього неможливо звикнути, а небезпека загрожує кожної миті, тому мешканці вимушені полишати свої домівки. Дехто все ж таки залишається в рідних селах. Тож керівництво районної військової адміністрації вивчило ситуацію безпосередньо на місцях, зустрілося з місцевими жителями, ознайомилося з їх потребами і проблемами.

Сергій Сергієнко зауважив, що відповідна підтримка і допомога надаватиметься постійно, однак краще сьогодні все ж таки переїхати в більш безпечні місця, тим більше, що громада активно працює над пошуком необхідного житла, сусідні громади також готові підтримати бажаючих виїхати.

Наразі із населених пунктів Семенівської громади вимушено переїхали 1015 осіб, у тому числі 225 дітей. Залишаються проживати у населених пунктах, які перебувають під загрозою обстрілів, 11807 осіб, у тому числі 1525 дітей.

Усього ж у районі свої домівки вимушено полишили 1497 мешканців, з них - 303 дитини. Залишаються проживати у небезпечних місцях 14454 жителі, у тому числі 1863 дитини.

 

            
 
            
 
             
 
 
Відділ організаційної роботи
апарату районної державної адміністрації