back

Громадська рада при ОДА поповнилася новими членами та спланувала свою діяльність на 2023 рік

18 травня 2023

Після тривалої перерви 17 травня відбулося засідання Громадської ради при облдержадміністрації. Участь у ньому взяла заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк. Керував роботою засідання голова Громадської ради Ігор Москаленко.

Першочергово зібрання розглянуло організаційні питання: орієнтовний план роботи на поточний рік (підтримано одноголосно) та включення нових членів до складу цього консультативно-дорадчого органу. Щодо останнього: така необхідність виникла через перебування деяких членів за межами області, що унеможливлює їхню роботу у складі Громадської ради. Відповідно до рейтингового списку кандидатів, складеного на установчих зборах з формування Громадської ради 18 травня 2021 року, розглянуто наступних претендентів до включення у склад Громадської ради. У результаті обрано трьох нових членів Громадської ради. Ігор Москаленко закликав їх активно долучитися до роботи в наявних комітетах.

Учасники засідання обговорили низку інших питань. Зокрема, хвилюють громадськість умови перебування в обласній психоневрологічній лікарні наших захисників і захисниць. Як зауважила Жанна Шерстюк, в межах відповідної обласної програми цьогоріч виділено кошти на підтримку матеріально-технічної бази цього медзакладу та поповнення його реабілітаційним обладнанням. Нині тривають процедури відповідних закупівель. Заступниця начальника ОВА наголосила, що у разі виявлення порушень умов перебування в лікарні, буде жорстка реакція. Сама ж увага з боку громадськості до цього питання — цінна й корисна для корегування відповідної роботи.

Також підіймалося питання щодо вшанування пам’яті загиблих захисників. Сергій Лепявко, який входить до комітету з питань охорони та використання  культурної спадщини, закликав громадськість долучитися до обговорення запропонованих проєктів військово-меморіального комплексу на території кладовища «Яцево» в обласному центрі.

Зазначимо, що Громадська рада при ОДА у нинішньому складі працюватиме до закінчення воєнного стану та впродовж шести місяців з дня його припинення чи скасування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації