back

7-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху

12 травня 2023

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 з 15 по 21 травня у світі відбудеться 7-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Україна традиційно долучиться до світової ініціативи, в рамках якої заплановано низка заходів.

7-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху присвячений переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом.

Серед заходів Тижня в Україні заплановано проведення тематичного круглого столу з онлайн-трансляцією за участю представників профільних державних відомств та структур, фахівців транспортної галузі, громадськості та молодіжної конференції «Безпека на дорозі»; старт проєкту з навчання домедичній допомозі «Знаємо та діємо» та всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відео робіт національного проєкту «Безпечна країна»; проведення щорічного єдиного онлайн-уроку з безпеки дорожнього руху та загальнонаціональної благодійної акції зі здачі крові «Здай кров – врятуй життя» та інших.

Загальний план заходів Тижня безпеки дорожнього руху 15 - 21 травня 2023 р.

Інформацію стосовно Тижня можна отримати з наступних джерел:

StreetsforLife-Logo-2023-orange 7th UN Global Road Safety Week

одно лого в джипеге

Нагадаємо, Київська міжрегіональна філія Інституту медицини транспорту під егідою Міністерства охорони здоров’я України виступає координатором проведення Загальнонаціональних тижнів безпеки дорожнього руху в Україні, заходи яких спрямовані на виконання цілей, визначених Генеральною Асамблеєю ООН у рамках уже ІІ Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр. в усьому світі.