back

Досвід і знання наших ветеранів допоможуть нам перемогти в нинішній війні

08 травня 2023

Другий рік поспіль ми відзначаємо День пам’яті та примирення в умовах повномасштабного вторгнення росії проти України. Нам знову довелося взяти до рук зброю та боронити свою свободу і рідну землю. Вислів «ніколи знову» країна-терорист своїми злочинами стерла, розбомбивши його сотнями ракет. Але подвиг наших героїв, за який український народ та Європейська спільнота вдячні – не стерти, його закарбовано у світовій історії і пам’ятатиме не одне покоління. Ми по праву пишаємося внеском наших предків у боротьбу з ворогом.

 

Цього пам’ятного дня керівництво району відвідало ветеранів Другої світової війни, щоб подякувати за мужність та стійкість, завдяки яким Україна змогла вистояти у боротьбі. Спілкуючись, фронтовики згадували воєнні роки та обурювалися діями країни-агресора, хоча у Другій світовій війні пліч-о-пліч воювали «братні народи» проти спільного ворога, а тепер росія сама стала ним. Очільник РВА Сергій Сергієнко побажав ветеранам міцного здоров’я, родинного тепла, мирного неба та принагідно вручив подарунки.

 

 
 

Начальник районної військової адміністрації Сергій Сергієнко, Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко, начальник Новгород-Сіверський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки Віктор Московченко поклали квіти до пам’ятників, пам’ятних місць і меморіальних дошок усіх, хто загинув у роки Другої світової війни та війни, що точиться з 2014 року.

 
 
 
 

«Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми вклоняємося перед усіма, хто захищав рідну Батьківщину й світ від нацизму. Зараз наші мужні воїни так само боронять Україну, б’ючись за мир та свободу. Ми відчули на собі, що таке війна, відчули весь біль і розпач, але нікому і ніколи не віддамо нашу землю, знаючи і пам’ятаючи ту ціну, яку заплатили наші предки. Вічна шана всім, хто протистояв нацизму! Вічна пам'ять та вдячність усім загиблим!» - сказав Сергій Сергієнко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять загиблих.