back

У ГРОМАДИ ОБЛАСТІ ПЕРЕДАЛИ ЧОТИРИ ШКІЛЬНИХ АВТОБУСИ З ФРАНЦІЇ

02 травня 2023

Днями для підвозу учнів Чернігівщина отримала чотири автобуси від уряду Франції за сприяння Міністерства освіти і науки України. Вони не нові, але в хорошому стані.

Сьогодні транспорт поїхав у три громади — Бахмацьку, Яблунівську та Понорницьку. Ще один автобус призначений для комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

 

 

«Уже втретє цього року ми передаємо автобуси, надані як благодійна допомога урядами інших країн, зокрема сьогодні — французьким. Перша поставка була від уряду Австрії, друга – з Польщі за сприяння благодійної організації «ПіПл ДІЙ», — зазначила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк під час передачі ключів. — Приємно, що Міносвіти розуміє проблематику Чернігівської області. Оскільки маємо велику територію з інфраструктурою не в належному стані, знос автобусного парку дуже значний. Також є втрати через бойові дії. Раді тому, що десь раз у місяць поповнюємо автопарк громад новими автобусами».

Жанна Шерстюк додала, що забезпечення шкільними автобусами є елементом Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

До слова, для оновлення автопарку, розвантаження маршрутів, здійснення заходів з оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти необхідно придбати ще 68 шкільних автобусів. ОВА працює над цим питанням спільно з громадами та міжнародними партнерами.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації