back

26 КВІТНЯ - ДЕНЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

26 квітня 2023

 

Сьогодні весь світ згадує річницю трагедії, що трапилася на Чорнобильській АЕС 37 років тому - два теплові вибухи та подальше руйнування четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Саме так розпочалося страшне лихо на українській землі  в ніч на 26 квітня 1986 року...

Суміш із розплавленого металу, піску, бетону і частинок палива розтікалася під реакторними приміщеннями. В результаті аварії стався викид радіоактивних речовин і зараження ними великих територій. Зупинити виверження радіоактивних речовин зі зруйнованого реактора вдалося лише наприкінці травня 1986 року.

Трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі.

Скільки б не минуло років, ця дата завжди буде в нашій пам’яті як чорна сторінка в історії України. Не забуваймо та низько вклоняємося тим, хто не шкодував своїх сил і здоров’я, аби ліквідувати наслідки жахливої аварії. Кожен із цих людей - герой. І ми маємо завжди пам'ятати їхній подвиг!