back

Сергій Сергієнко щотижневу робочу з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації

27 березня 2023

Начальник районної військової адміністрації Сергій Сергієнко взяв участь у оперативній нараді при начальникові обласної військової адміністрації у форматі онлайн. Провів щотижневу робочу нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Гострою залишається ситуація у прикордонних районах області, зокрема, у Новгород-Сіверському районі. Почастішали випадки обстрілів населених пунктів прикордоння, їх в області 34, у тому числі Новгород-Сіверського району - 26. Отже гострим залишається питання відселення громадян з небезпечних місць проживання, особливо сімей з дітьми. У нашому районі у межах 20 кілометрової зоні від лінії кордону проживає 1432 дітей. Тож працюватимемо спільно з громадами щодо організації їх відселення у безпечні місця.

Різке підняття рівня води у Десні на 16 см впродовж попереднього тижня унеможливлює роботу наплавних мостів у районі.

Пропозиції агровиробників почуті керівництвом області, тож відповідним службам обласної державної адміністрації доручено ініціювати перед Кабінетом Міністрів України, Прем'єр-міністром України визначення особливих умов бронювання працівників підприємств агропромислового комплексу прикордонних районів, звільнення від оподаткування сільськогосподарських виробників районів, що знаходяться у районах проведення бойових та можливих бойових дій.

Продовжуємо співпрацювати з агровиробниками стосовно їх участі у програмах фінансової підтримки, отримання ними мікрогрантів. Наразі 3 сільськогосподарські підприємства Коропської територіальної громади оформили заявки на безкоштовне отримання насіння овочів.

Не знімається з порядку денного підготовка до посівної кампанії, облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти. Тому перевірки стану облаштування укриттів будуть продовжені, зважаючи на опрацювання численних пропозицій щодо можливості використання різних форм навчання у закладах освіти, які розташовані у 40-кілометровій зоні від кордону.

Працюємо з перевізниками щодо відкриття автобусного рейсу за маршрутом Новгород-Сіверський-Понорниця в рамках реалізації відповідної районної програми.

Продовжуємо роботу з громадами щодо забезпечення медичних працівників житлом.