back

Поліцейська комісія Чернігівщини рекомендувала кандидатів до штурмової бригади поліції «Лють»

10 березня 2023

Конкурс на заміщення вакансій до бригади триває – ще 16 кандидатів невдовзі буде призначено на посади. Поліція закликає добровольців долучатися до новоствореного підрозділу.

 На Чернігівщині, як і по всій країні, триває рекрутингова кампанія з формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Добровольці можуть самі обирати бригаду, в якій бажають нести службу.

– Бригада Національної поліції «Лють» – це воєнізований підрозділ нового зразка. Кістяк бригади складатиметься з найдосвідченіших бійців, які найкращим чином проявили себе на різних ділянках фронту. Ми чекаємо на гідних та вмотивованих добровольців, які прагнуть наблизити нашу перемогу та вибити ворога, – говорить начальник Управління кадрового забезпечення поліції Чернігівщини Ігор Папченко.

Поліцейська комісія провела співбесіди з кандидатами на посади поліцейських, які успішно подолали попередні етапи конкурсного відбору (подачу документів, тестування рівня логічного й аналітичного мислення та професійних знань, військово-лікарську комісію, перевірку рівня фізичної підготовки, тестування особистісних характеристик, проходження спецперевірки).

Комісія визначила кандидатів, яких невдовзі буде призначено на посади. Про мотивацію вступити до «Люті», бажання вигнати ворога з рідної землі розповідають добровольці:

– У мене захищають країну три сини, – говорить 51-річний Олег з Носівки. – Двоє – у ЗСУ, зараз воюють під Бахмутом. Ще один також пішов до штурмової бригади «Лють». Я вирішив, що більше не можу сидіть вдома і теж записався до штурмової бригади. За фахом я інженер-механік, займався обслуговуванням комбайнів. Готовий виконувати будь-які завдання, які поставить переді мною командир. Що стосується фізичної підготовки, то близько 10 років я працював спортивним інструктором, був футболістом. Переконаний, пара тижнів інтенсивної підготовки і все буде, як треба. 

Доброволець з Чернігова Віталій має льотний фах, тож бачить себе у підрозділі аеророзвідки:

– Зараз я працюю тренером-аналітиком у футбольному клубі в Болгарії. Якраз 24 лютого минулого року я мав повертатися до Болгарії після тренувальних зборів в Україні. Нині працюю дистанційно, але вважаю, що можу бути більш корисним у Силах оборони України. Маю льотний фах, розуміюся на техніці, програмному забезпеченні. Підрозділ «Лють» обрав тому, що він формується з добровольців, які об’єднані однією метою і мають спільні життєві цінності. Я завжди бачив себе в ролі військового пілота, встиг відучитися три роки у відповідному виші, однак підпав під скорочення військово-повітряних сил. Зараз прагну працювати в аеророзвідці. Мені цікаві безпілотні літальні апарати. Тому вивчаю багато теорії, маю технічне розуміння, як працюють ці апарати. Готуюся вже зараз, вдома. 

Попереду у добровольців — інтенсивна підготовка. Кожен з них переконаний, що разом їм вдасться якнайшвидше вибити окупантів з України.

Щоб заповнити анкету кандидата: переходьте на сайт https://storm.mvs.gov.ua/ чи звертайтесь до визначених ЦНАПів:

  • ЦНАП м. Чернігів, просп. Левка Лук'яненка, 20-А
  • ЦНАП м. Ніжин, вул. Покровська, 8/66
  • ЦНАП м.Новгород-Сіверський, вул. Князя Ігоря, 32-а
  • ЦНАП м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9
  • ЦНАП м. Прилуки, вул. Івана Скоропадського, 102 А

Для детальної консультації звертайтеся на гарячу лінію 0800100020.

 

Головне управління Національної поліції України у Чернігівській області