back

Працюємо спільно з громадами.

29 листопада 2022


Сьогодні начальник районної військової адміністрації Андрій АНІКІЄНКО з робочою поїздкою перебував у Понорницькій селищній територіальній громаді.

 

Мета поїздки - вивчення стану справ на території громади, аналіз існуючих проблем та опрацювання шляхів їх вирішення.

 

✔️Під час візиту Андрій АНІКІЄНКО відвідав фермерське господарство «Білі роси», яка займається вирощуванням зернових, олійних, баштанних культур та овочів, розведенням великої рогатої худоби, виробленням та переробкою молочної продукції та торгівлею продуктів власного виробництва. Підприємством створено більше 100 робочих місць. Серед озвучених проблем - відключення електроенергії на тривалий час, що негативно впливає на технологічний процес переробки молочної продукції, призводить до збитків.

 

✔️Побував на ПП «Авангардхліб», яке виробляє різні види хлібопекарних виробів та забезпечує хлібом практично все населення Понорницької громади.

Слід зазначити, що ФП «Білі роси» та ПП «Авангардхліб» забезпечують власними продуктами заклади освіти.

✔️Ознайомився з роботою Понорницького Центру первинної медико-санітарної допомоги та оглянув відремонтоване приміщення закладу. Для надання якісних медичних послуг населенню заклад потребує нового медичного обладнання.

 

✔️Оглянув Пункт Незламності, який облаштований у комунальній установі «Центр надання соціальних послуг».

 

Також відвідав Понорницький ліцей, ознайомився з його роботою та перевірив стан облаштування укриття. Селищна рада значну увагу приділяє закладу освіти, придбано потужний твердопаливний котел, ведуться роботи з його встановлення.

 

💬Обговорювали ряд інших питань, зокрема, ремонт доріг обласного значення, створення матеріального резерву у вигляді пального. Решта необхідного (продукти харчування, питна вода, резервні джерела живлення) селищна рада забезпечила у повному обсязі.

 

👉Підсумки огляду об’єктів критичної інфраструктури, їх готовності до опалювального періоду, роботи в жорстких умовах економії енергоресурсів, функціонування у разі виникнення надзвичайних ситуацій було підбито під час робочої наради з активом Понорницької селищної територіальної громади.