back

Безпека - понад усе

29 липня 2022

 

 

Створення умов для безпечного перебування працівників та дітей у закладах освіти – першочергове завдання для усіх гілок місцевої влади. 


Для організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та здобувачів освіти у районі необхідно облаштувати 66 приміщень. Станом на 29 липня 2022 року заклади освіти мають 6 протирадіаційних укриттів та 27 найпростіших укриттів. 2 заклади освіти планують користуватися укриттями загального призначення, 2 – використовувати укриття на договірній основі з фізичним та приватним  підприємцями. 


Як облаштовані укриття, чи відповідають вони рекомендаціям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що зроблено, а головне, що потрібно зробити до початку 2022/2023 навчального року? 


З метою перевірки стану справ на місцях начальник Новгород-Сіверської районної військової адміністрації Андрія АНІКІЄНКА, його заступник Тарас РЕВА відвідали ряд закладів освіти Новгород-Сіверської міської територіальної громади – Новгород-Сіверську гімназію №1 ім. Б. Майстренка, Дігтярівський навчально-виховний комплекс Новгород-Сіверської міської ради та КЗ «Новгород-Сіверський фаховий медичний коледж» Чернігівської обласної ради. 


Перевірки будуть системними. Є над чим працювати. До 25 серпня усі заклади освіти повинні забезпечити підготовку безпечного освітнього середовища - наголосив Андрій АНІКІЄНКО.

Відділ забезпечення взаємодії з органами

місцевого самоврядування районної державної адміністрації