back

Відзначення Дня Української Державності

28 липня 2022

 

 

Сьогодні у рамках відзначення Дня Української Державності в адміністративних центрах територіальних громад, інших населених пунктах району майоріли державні прапори. 


Ранком представники районної державної адміністрації та Новгород-Сіверської міської ради поклали квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених борцям за незалежність і суверенітет Української держави.


Цього ж дня символічно, продовжуючи тисячолітні традиції від часів князя Володимира, у день Хрещення Київської Русі-України у Покровській церкві с. Дігтярівка Новгород-Сіверської територіальної громади  відбувся молебень за Україну, за її захисників та захисниць. Адже саме Пресвята Богородиця вважаться покровителькою українського війська.


Голова районної державної адміністрації Андрій Анікієнко, його заступники вшанували пам’ять видатного гетьмана Івана Мазепи, українського мецената, державного діяча, за часів якого були зроблені значні кроки щодо втілення європейських цінностей в українське суспільство, яких ми набували у боротьбі впродовж багатьох століть.


Бажаючи миру усім присутнім, Андрій Анікієнко зазначив, що після Перемоги ми зможемо перетворити це святе місце в осередок української ідентичності.


Слава Україні! Україна переможе!