back

На контролі керівництва районної державної адміністрації питання пришвидшення досягнення цільових показників охоплення вакцинацією від гострої респіраторної хвороби COVID-19

19 січня 2022

18 грудня 2022 року голова районної державної адміністрації Тарас Молочко спільно з головою районної ради Василем Жуком відвідав центр масової вакцинації та пункти щеплення Семенівської міської територіальної громади та провів робочу зустріч з генеральним директором Семенівського центру первинної медико-санітарної допомоги Таісою Іваненко.

Перебуваючи в пункті щеплення, що розміщений у приміщенні КНП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги», Тарас Молочко перевірив роботу пункту щодо дотримання режиму роботи, наявність інформаційних матеріалів про необхідність вакцинування населення від COVID-19, а також залишки вакцин. Головний лікар Таїса Іваненко наголосила на тісній взаємодії зі старостами громади щодо залучення сільського населення до вакцинації, у тому числі бустерною дозою, захисту насамперед осіб віком старше 60 років, які знаходяться у групі медичного ризику. З цією метою  організована робота виїзних бригад відповідно до затверджених графіків. На сьогодні в Семенівській міській територіальній громаді провакциновано 5176 осіб, що складає 38,12% від загальної кількості дорослого населення.

Інформування населення про переваги вакцинації відбувається через офіційний сайт Семенівської міської ради, сторінки закладів охорони здоров’я в соціальних мережах, місцеву газету «Життя Семенівщини» (стаття «Вакцинація від COVID-19 у 2022 році»).

«Річ не в показниках і цифрах, а в збереженні здоров’я і життя людей. І наша першочергова задача – довести до населення інформацію про переваги вакцинування та, у разі захворювання, чи потрапити в лікарню з тяжким перебігом і ускладненнями, чи перенести хворобу в легкій формі», - зазначив Тарас Молочко.