back

Вакцинальна кампанія на Коропщині

13 січня 2022

12 грудня 2022 року голова районної державної адміністрації Тарас Молочко перевірив роботу центру масової вакцинації та пунктів щеплення Коропської селищної територіальної громади Новгород-Сіверського району Чернігівської області та провів робочу зустріч з генеральним директором КНП «Коропський центр первинної медико-санітарної допомоги» Коропської селищної ради Чернігівської області Миколою Сємакою.

За інформацією Миколи Сємаки переважна більшість населення громади свідомо відноситься до вакцинації. На сьогодні щеплено 4468 осіб, що складає 33,90 % від загальної кількості дорослого населення.

Центр ПМСД взаємодіє зі старостами громади щодо залучення сільського населення до вакцинації, спільно  з ними опрацьовує дані про стан вакцинальної кампанії у громаді, формує алгоритм дій для активізації населення щодо щеплення, у тому числі бустерною дозою.

У кожному пункті щеплення громади розміщені інформаційні матеріали щодо організації вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19: графіки роботи пунктів щеплення та центру вакцинації, залишки вакцин, кількісні показники провакцинованого населення тощо. Зазначена інформація доведена головним лікарем Миколою Сємакою до відома населення через місцеве радіомовлення.

Голова районної державної адміністрації Тарас Молочко відзначив належний рівень організації роботи з вакцинації населення в Коропській селищній територіальній громаді, вказав на значимість продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення про важливість та необхідність вакцинації від COVID-19, включаючи вакцинацію бустерною дозою.