back

«Життя – як випробування!»

03 грудня 2021

3 грудня  українське суспільство разом зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

 

Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Вони погано чують або глухі, мають порушення мовлення або німі, погано бачать або сліпі. Є люди з обмеженими руховими можливостями або із затримкою розвитку. Люди з обмеженими можливостями – це ті, хто з певних причин не можуть повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою.

 

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до більш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

Ми знаємо  скільки мужності і стійкості виявляють люди у щоденній боротьбі з недугами. У людей з обмеженими можливостями життя багато в чому важче і тому вони потребують додаткової підтримки.

 

На сьогодні в районі проживає  4707осіб з інвалідністю різних категорій, із них:   280 осіб з інвалідністю внаслідок  війни,  234 дітини з інвалідністю. Всі вони вимагають до себе підвищеної уваги.

 

За рахунок коштів державного бюджету здійснюються  програми соціального захисту осіб з інвалідністю. Серед них такі, як забезпечення технічними засобами пересування, спілкування та обміну інформацією, протезно–ортопедичними виробами та спеціальним автотранспортом, санаторно–курортне оздоровлення, виплата грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, компенсація за невикористану санаторно-курортну путівку, реабілітація дітей з інвалідністю та інше.

 

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватися над непростою долею людей з вадами здоров’я  не тільки 3 грудня, а й  протягом усього року не забувати, що поруч живуть люди, які потребують особливої уваги та підтримки.