back

Село Нехаївка, що на Коропщині, відтепер з сучасною амбулаторією

02 грудня 2021

На Чернігівщині на один сучасний медичний заклад стало більше – у селі Нехаївка Коропської громади відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

 

- Для людей – це велике свято. Бо амбулаторія – це перше, що в них з’явилося від держави за останні тридцять років завдяки президентській програмі «Велике будівництво», - наголосив Дмитро Іванов, заступник голови ОДА, завітавши на урочисте відкриття. – Більше того, за останні два роки Чернігівщина отримала на реалізацію різноманітних проєктів коштів більше, аніж за всі попередні роки. А це сотні кілометрів нових доріг, десятки різноманітних соціальних та спортивних об’єктів, відновлення будівель культурної та історичної спадщини і, звісно, розбудова та комплектація медичних закладів.

Об’єкт збудований за активної підтримки громади – із витрачених майже шести мільйонів гривень, близько 600 тисяч — кошти місцевого бюджету.

 

Для медиків та відвідувачів створені всі комфортні умови. Заклад устаткований комп’ютерною технікою і сучасним медичним обладнанням, відповідає вимогам доступності та інклюзивності.

 

Користуючись нагодою, Дмитро Іванов розповів журналістам місцевих ЗМІ про нові правила карантину та ситуацію з киснем:

 

 - Зміни стосуються «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. З 6 грудня підприємці повинні перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест. Щодо кисню, то його в області достатньо: в резерві 13,5 тонн рідкого, а також 495 балонів для зберігання газоподібного. І вкотре наголошую – вакцинуйтеся. Це убезпечить від тяжкого перебігу хвороби, а відтак дозволить області вийти із «червоної» зони.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації