back

Передумова економічного зростання - сприятливий інвестиційний клімат у районі

25 листопада 2021

25 листопада на колегії районної державної адміністрації розглянули проект Програми  економічного і соціального розвитку району на наступний рік.

 

«Наше завдання - сформувати ефективні заходи економічного і соціального розвитку району на 2022 рік, реалізація яких матиме найбільш суттєвий позитивний вплив на соціально-економічний розвиток. Адже на меті  - покращення якості життя населення за рахунок використання внутрішніх та зовнішніх можливостей», - наголосив голова районної державної адміністрації Тарас Молочко, розпочинаючи засідання.

 

Про заходи з виконання пріоритетних завдань, запланованих на поточний рік, з визначенням очікуваних результатів їх виконання, районні галузеві програми, що реалізуються у районі і спрямовані на вирішення проблемних питань у відповідних галузях економіки і соціальної сфери присутніх інформувала начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та державної реєстрації районної державної адміністрації Тетяна Горбонос.

 

За її словами, у 2022 році основну частину валової доданої вартості формуватимуть сільське господарство і промисловість.

 

Протягом 2022 року здійснюватимуть виробничу діяльність 63 сільськогосподарські підприємства і 81 фермерське господарство. Виробництво обсягів валової продукції агропромислового комплексу у сільгосппідприємствах району передбачається майже на 2250,00 млн. грн (збільшення на 0,9% до 2021 року). За прогнозами на 2022 рік індекс обсягу сільськогосподарського виробництва сільгосппідприємствами становитиме 100,9%.

 

29 промислових підприємств району у 2022 році забезпечать зростання    індексу промислового виробництва підприємств на 2,9 %, обсягу реалізованої промислової продукції у відпускних цінах підприємств до 104,8%.

 

Проте основною передумовою забезпечення позитивної динаміки економічного зростання у 2022 році залишається формування сприятливого інвестиційного клімату у районі - передбачається залучити майже 658,7 млн. грн капітальних інвестицій, що на 8,4% більше, ніж у 2021 році.

 

Програму планують виконувати за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, ресурсів державних цільових фондів, власних коштів суб’єктів господарювання, банківських кредитів, внутрішніх інвестицій.

 

 

Сектор інформаційної діяльності, цифрового розвитку

та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації