back

Усі вакцини безпечні і ефективно формують імунітет, а щеплення – безоплатні

22 липня 2021

22 липня голова райдержадміністрації Тарас Молочко зустрівся з в.о. генерального директора  КНП "Новгород-Сіверський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги" Оксаною Черненко, аби ознайомитись з ходом вакцинації.

 

Як повідомила Оксана Черненко, у закладі створені  2 пункти щеплення у сільській місцевості та 1 - у міській амбулаторії , 1 мобільна бригада  та працює центр вакцинації населення  у міському Будинку культури (вул. Б.Майстренка, 4). Медичні працівники, які проводять вакцинацію, пройшли відповідне навчання та отримали сертифікати.

 

Оксана Черненко: «Вакцини отримуємо згідно розподілу у м. Чернігові, транспортуємо з дотриманням холодового ланцюга та зберігаємо у холодильниках. Для кожного виробника вакцин виділений окремий холодильник. Придбаний новий холодильник для зберігання вакцин, вартістю 12 тис. грн.»

 

Всі витратні матеріали для вакцинальної компанії мешканцям забезпечуються безкоштовно.

 

Станом на 22.07.2021 працівниками КНП "Новгород-Сіверський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги"  І-ю дозою вакциновано 1161 особа, ІІ-ю дозою - 380. Медичні працівники щеплення проводять як у місті так і селах громади. Зокрема працівники мобільної бригади щепили мешканців сіл Орлівка, Блистова, Слобідка, Печенюги, Попівка, Грем’яч, Гірки, Араповичі, Дробишеве, Лизунівка, а також виїзджали у Коропську ОТГ, вакцинували мешканців Семенівської ОТГ.

 

Серед осіб, які вакциновані: медичні працівники, працівники силових структур, працівники освіти, енергетики, особи з групи ризику, мало мобільні верстви населення, учасники АТО, громадські активісти та інші мешканці.

 

Всі питання щодо вакцинації можна задати своєму сімейному лікарю та записатись на планову вакцинацію  за телефоном 2-15-41.

 

Усі вакцини безпечні і ефективно формують імунітет, а щеплення – безоплатні. Вакцинація від COVID-19 дозволить захистити себе і рідних.

 

 

За інформацією КНП "Новгород-Сіверський міський

Центр первинної медико-санітарної допомоги"