back

Робочий візит Олександра Сови

20 липня 2021

19 липня у районній державній адміністрації з робочим візитом перебував народний депутат України Олександр Сова.

 

Сова Олександр Георгійович обраний по Загальнодержавному багатомандатному округу від політичної партії «СЛУГА НАРОДУ». Голова підкомітету з питань митної справи Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, голова політради партії «СЛУГА НАРОДУ» у Чернігівській області.

 

Свою роботу на Новгород-Сіверщині Олександр Сова розпочав із зустрічі з підприємцями і фермерами Новгород-Сіверського району, адже розвиток малого фермерства тісно пов’язаний зі сталим розвитком територіальних громад.

 

На початку обговорення голова районної державної адміністрації Тарас Молочко сказав, що в аграрному секторі району  вагоме місце сьогодні посідають аграрні господарства сімейного типу, найпростішою формою яких є особисті селянські господарства. Вони відіграють важливу роль у виробництві сільськогосподарської продукції - створюють робочі місця та формують доходи селян.

 

Як зазначив Віктор Кропот, голова Громадської спілки "Об'‎єднання фермерів та приватних землевласників Новгород-Сіверського району", фермерський рух є перспективним напрямком для розвитку економіки Новгород-Сіверського району. За його словами особисті селянські та фермерські господарства, більш відповідають сучасному українському способу життя на перифірійних територіях ніж діючі агрохолдинги. Проте особисті селянські господарства не є повноправними учасниками аграрного ринку. Вони є фізичними особами. Це зумовлює проблеми з податком на додану вартість, з податком на доходи фізичних осіб. Не маючи статусу виробника сільськогосподарської продукції, вони мають складніше й більше податкове навантаження та залишаються без соціального захисту.

 

«Необхідно на законодавчому рівні посилювати соціальний та економічний захист членів сімейних фермерських господарств та полегшити їм доступ до чинних програм бюджетної підтримки аграрного сектору», - наголосив Олександр Сова.

 

Учасники зустрічі також акцентували увагу на розвитку спортивної інфраструктури, організації дозвілля для молоді, особливо у сільських населених пунктах. Обговорили і низку інших актуальних питань розвитку Новгород-Сіверського району.

 

Також Олександр Сова відвідав боксерський клуб «Лідер», що працює у Новгород-Сіверській гімназії №1 ім. Б.Майстренка, де зустрівся з тренерським колективом і привітав їх зі святом – Днем тренера.

 

 

 

Сектор інформаційної діяльності, цифрового розвитку

та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації