back

Всеукраїнський форум «Україна 30. Інфраструктура»: мандруй Україною, мандруй Чернігівщиною

25 лютого 2021

Керівник Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура» розповіла про промокампанію «Мандруй Україною», ініційовану Президентом України.

— Туристичній галузі була приділена увага і займалися нею на найвищому рівні. У 2020 році ми реалізували за ініціативою Президента велику промокампанію «Мандруй Україною». Це дало поштовх до мандрів власною країною. Плануючи та промотуючи мандри Україною, ми зіштовхнулися саме з проблемою інфраструктури. Водночас Укравтодор провів дуже багато доріг до туристичних атракцій. Ми зрозуміли на той момент, що нам потрібно працювати разом, рухатися в одному напрямку і, формуючи туристичні маршрути, враховувати ті дороги, які будуть до них вести. Наша кінцева мета — це мандри Україною як українців, так і іноземців, задоволеність послугами та подальше сарафанне радіо, поділення своїми враженнями, яке призведе до збільшення туристів в Україні, — розповіла Мар'яна Олеськів.

 

Чернігівщина також долучилася до промокампанії «Мандруй Україною», створивши відеоролики, які розповідають про туристичні родзинки регіону. Крім того, в області працюють і над іншими напрямками розвитку туризму.

 

— Наша мета — зробити так, аби турист на Чернігівщині мав вільний доступ до усіх можливих зручностей, у тому числі — якісний мобільний зв'язок, безкоштовний доступ до Wi-Fi, дороговкази, комфортні вбиральні та впорядковані під'їзди до локацій. Триматиму кожен з пунктів на особистому контролі, — зазначила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко.

 

Ще одним кроком до створення розвиненої туристичної інфраструктури має стати участь області у проєкті "Дороги вина та смаку України", що впроваджується Європейським Союзом. За словами Анни Коваленко, ця програма допоможе учасникам отримати європейську стандартизацію і сертифікацію, стане потужним інструментом маркетингового просування, дозволить бути представленими не лише на внутрішньому ринку України, а й на великих туристичних ярмарках Європи.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації