<<<1 - 11 з 2450>>>


15 Квітня 2024 09:40Інформація

Чернігівців запрошують на військову службу за контрактом у морську піхоту

 

Наразі в підрозділах морської піхоти актуальними є майже сотня вакансій. Серед них як бойові, так і цивільні професії. Зокрема, потрібні стрільці, кулеметники, гранатометники, навідники, снайпери, розвідники, вогнеметники, командири різних спеціалізацій тощо. Також роботу пропонують кухарям, діловодам, бухгалтерам, медикам, електрикам, водіям, електрогазозварникам, токарям.

Про це йшлося під час робочої зустрічі фахівців служби зайнятості з представниками Центру комплектування та рекрутингу морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України капітаном Сергієм Шипіциним та сержантом Ольгою Нестереук.

 «Служба в лавах морської піхоти хоч і нелегка, але почесна», – каже Сергій Шипіцин. - Запрошуємо як чоловіків, так і жінок,

15 Квітня 2024 09:40Інформація

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

 

Пенсійний фонд України виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися (пункт 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601).

В електронних кабінетах потенційних отримувачів житлової субсидії на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України розміщено повідомлення, яким проінформовано про можливість одержувати виплати.

Як перевірити, чи є ваше домогосподарство

15 Квітня 2024 09:39Інформація

єРобота: в Чернігові дружина військового відкрила пекарню

 

Завдяки своїй цілеспрямованості, рішучості, підтримці родини та допомозі бізнес-партнерки, а ще – грантовим коштам від держави чернігівка Людмила Скрипка відкрила в рідному місті нову пекарню. Півмільйона гривень на започаткування власної справи вона отримала, як дружина військовослужбовця, за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота».

За словами Людмили, для неї це – не перший бізнес. До цього вона вже мала пекарню, яку відкрила незадовго до початку повномасштабного вторгнення росіян. Під  час активних бойових дій на Чернігівщині жінка разом з маленькою донькою виїхала до Німеччини, але вже влітку 2022 року вони повернулися додому. Перспективу жити за кордоном хоча б до закінчення війни

15 Квітня 2024 09:38Інформація

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

 

Сьогодні держава, аби підтримати бізнес, пропонує скористатися програмами фінансової підтримки. Служба зайнятості супроводжує дві з них у рамках урядового проєкту єРобота.

Так, з липня 2022 р. діє програма «Власна справа», за якою можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Ще одна програма «Грант для ветеранів» стартувала у квітні 2023 р. та за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн.  

Обов’язковою умовою для грантоотримувачів є створення нових робочих місць (від 1-го до 4-х) в залежності від суми фінансової підтримки. Повернення коштів відбувається за рахунок фактичної

15 Квітня 2024 09:38Інформація

Проіндексовані з 1 березня страхові виплати виплачуватимуть з квітня

 

З 1 березня перераховано на коефіцієнт 1,0796 щомісячні страхові виплати потерпілому від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (підпункт 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185).

Оскільки щомісячні страхові виплати надаються з наступного місяця після їх призначення, то проіндексовані виплати будуть виплачуватися з квітня.

Величина підвищення щомісячної виплати визначається індивідуально залежно від розміру призначеної страхової виплати. 

Важливо 
Максимальний розмір збільшення після перерахування страхової виплати – 1500 гривень.

За інформацією Головного

15 Квітня 2024 09:36Інформація

Ветеран з Чернігова Євген Смага відкриває автомийку

 

Тяжка травма не завадила йому жити активним, повноцінним життя, досягати поставлених цілей і бути успішним. Чернігівець Євген Смага під час оборони рідного міста отримав поранення, внаслідок якого йому ампутували ногу. Він пройшов довгий шлях реабілітації і нині ходить на протезі. Щоправда, не ходить, а бігає… активно займається спортом, бере участь у міжнародних змаганнях, встановлюючи рекорди, піднімається в гори, аби зібрати донати побратимам, і відкриває власну автомийку самообслуговування. Щоб започаткувати цей бізнес скористався програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота».

Грантові кошти, а це 250 тис. грн, витратив на придбання обладнання для автомийки. На виконання умов програми вже

29 Березня 2024 14:54Інформація

З 1 квітня 2024 року пенсію працюючим пенсіонерам перерахують

 

З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

Порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, визначено частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185 та постановою правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 № 10-1.

Якщо на 1 березня 2024 року набуто не менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового

29 Березня 2024 14:54Інформація

Збільшено штрафи за використання незадекларованої праці

 

За чинним законодавством України, роботодавець, який наймає працівників, має укласти трудовий договір та сплачувати за кожного податки. В інакшому випадку йому загрожує штраф.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» мінімальна заробітна плата з 01.04.2024 зросте до 8000 грн, а отже, збільшаться й розміри штрафів за порушення трудового законодавства.

З 1 квітня юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, нестимуть відповідальність у вигляді:

– 80 000 грн штрафу (10-кратний розмір мінімальної зарплати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення), до юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення

29 Березня 2024 14:53Інформація

До уваги роботодавців і працівників! Якщо на виробництві відбувся нещасний випадок …

 

У разі настання нещасного випадку на виробництві та/або гострого професійного захворювання (отруєння) або встановлення хронічного професійного захворювання потрібно:

• негайно зупинити роботу всіх механізмів в зоні виникнення нещасного випадку;

• про кожний нещасний випадок потерпілий або працівник, який його виявив чи інша особа – свідок нещасного випадку, повинні негайно повідомити безпосереднього керівника робіт чи іншу уповноважену особу підприємства та вжити заходів до надання необхідної допомоги потерпілому;

• зберегти обстановку на робочому місці до прибуття комісії з розслідування нещасного випадку (якщо це не загрожує життю та здоров’ю інших працівників).

Потерпілий або уповноважена ним особа, яка представляє

29 Березня 2024 14:52Інформація

З 1 квітня 2024 року збільшуються розміри страхових виплат

 

У зв'язку зі збільшенням в Україні з 1 квітня 2024 року мінімальної заробітної плати з 7100 до 8000 грн, збільшуються розміри страхових виплат.

Розміри страхових виплат потерпілим та особам, які у разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, отримують право на призначення після 1 квітня 2024 року, визначаються, виходячи з мінімальної заробітної плати:

- мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати в перерахунку на 100 % втрати професійної працездатності не може бути меншим за мінімальну заробітну плату – 8000 грн;

- максимальний розмір щомісячної страхової виплати не може перевищувати чотири мінімальні заробітні плати – 32000 грн;

- одноразова страхова виплата потерпілому,

29 Березня 2024 14:52Інформація

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

 

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне). Та ці витрати для роботодавця перетворилися на інвестиції, оскільки він скористався однією із компенсаційних програм служби зайнятості - взяв на роботу людину з інвалідністю та отримав компенсацію за облаштування для неї робочого місця.

Відтак Владислав Коваленко вже 4 місяці працює завскладом сільськогосподарського підприємства. На складі – запчастини для техніки. До цього чоловік працював комбайнером, поки не отримав важку травму на виробництві. Два роки пішло на лікування та реабілітацію, швидко знайти роботу навіть не сподівався. А тепер, завдяки програмі,

<<<1 - 11 з 2450>>>