<<<1 - 11 з 3041>>>


28 Квітня 2024 07:00

Роковини загибелі Героя України Павла Трухана (12.07.1995 - 28.04.2023) Дякуємо… Пам’ятаємо…

 

Молодший сержант Павло Трухан народився в Держанівці.

Закінчив місцеву школу, продовжив навчання, здобуваючи майбутню професію, однак прагнення боронити рідну державу стало вищим за цивільне життя. І вже в 2015 році він поповнив ряди Національної Гвардії України. З початком повномасштабного вторгнення він повернувся вже добровольцем - контрактником у підрозділ НГУ.

Служив командиром кулеметного взводу 4 батальйону Північного ОТО НГУ.  Його підрозділ виконував бойове

26 Квітня 2024 14:20

Мистецтво і творчість  - найкращі антистресові засоби

  

Вже третій рік  життя українців стало  зовсім іншим.

Здається,  важко це уявити, але  ми всі живемо у нескінченному стресі.  Виття сирен, постійна стривоженість дорослих, навколо – думки і розмови про війну, новини про вибухи, бої, смерті, поховання героїчно загиблих земляків, а то й родичів, батьків – у такому світі проходить життя наших дітей у життєву  пору,

25 Квітня 2024 15:30

Правила пожежної безпеки під час Великодня

Наближається одне з найбільших релігійних свят — Світле Христове Воскресіння (Великдень). За традицією в цей день проходять урочисті релігійні заходи, в яких бере участь велика кількість людей. Під час літургій священнослужителі та віряни використовують у приміщеннях відкритий вогонь, що робить свято потенційно небезпечним з точки зору пожежної безпеки. Тому саме в цей період рятувальники особливу увагу приділяють таким об’єктам. Ніжинське РУ ГУ ДСНС України у

25 Квітня 2024 15:27

Твоє життя – твоя безпека

У школі  - цілий світ. І він  неймовірно живий, позитивний, непосидючий, активний, веселий, гамірливий і… щасливий. Варто лише побути стороннім спостерігачем шкільної родини і  ти проймаєшся тією атмосферою, заряджаєшся  енергією, яка надихає, відкриває нові горизонти і додає снаги і віри, що наші діти таки житимуть у мирній країні, у вільній незалежній Україні. Бо вони нереально сильні, безпосередні  і щирі. Вони- класні, справжні. Поруч з ними хочеться також бути радісним і

25 Квітня 2024 08:48

Про освітній курс «Історія українського громадянського суспільства»

Фондом Східна Європа спільно з Українським інститутом створено онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства» на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло!

Онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства» про суспільно-політичні події та процеси на шляху становлення українського громадянського суспільства.

Цей курс створений для представниць і представників громадського сектору, органів державної та місцевої влади, освітян, активної молоді.

23 Квітня 2024 17:42

Герої в пам’яті живуть

Сьогодні у Володьковій  Дівиці  відбулося урочисте відкриття Алеї  Героїв, жителів Володьководівицького старостату, які віддали свої життя за волю і незалежність рідної землі у  боротьбі з ненависними російськими окупантами у 2014-2024 роках.

На відкриття зібралися рідні Героїв, працівники старостату, учні  місцевого навчального закладу та  жителі села.

 До цієї події  старанно готувалися. Працівники старостату, місцеві комунальники та активісти села провели велику

23 Квітня 2024 17:10

Підтримка  жителів громади благодійним фондом

Сьогодні в Центрі надання  соціальних послуг Носівської міської ради отримували гуманітарну допомогу : гарячі обіди,  продуктові набори та засоби гігієни.

 Загалом  було охоплено 102 родини нашої громади з числа внутрішньо-переміщених, інвалідів І групи, людей, які отримують гемодіаліз, а також родини, в  яких  виховуються діти з особливими потребами.

 Таку допомогу надав благодійний фонд «Карітас СПЕС». Фахівці фонду відгукнулися  на  лист- прохання  Центру

22 Квітня 2024 16:17

Довічну державну стипендію   отримуватиме  Заслужений вчитель України  Зоя Пуха

 Відповідно до Указу Президента України «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти», довічну державну стипендію отримуватиме  наша землячка, Заслужений вчитель України  Зоя Дмитрівна Пуха.

  Зоя  Дмитрівна  працює вчителем англійської мови Носівського ліцею №1, має загального педагогічного стажу - 52 роки.

 Вчитель  має  цілу низку нагород, як державних, так і відомчих. Зокрема, численні грамоти МОН,  Управління

22 Квітня 2024 15:26

Запрошуємо до участі у програмі з навчання та працевлаштування «Разом»

Оголошуємо прийом заявок на участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом» – унікальному проєкті для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, який реалізує Національна енергетична компанія «Укренерго» спільно з Українським ветеранським фондом за підтримки Lobby X, Veteran Hub та The Israel Trauma Coalition (ITC).

22 Квітня 2024 13:40

Весняна толока триває

Незважаючи на  дощову  погоду, весняна толока  у нашій громаді триває. 

Між негодою та громовицями збиралися на  прибирання території  Володьководівицького  старостинського округу.  Працівники  старостату пройшли узбіччя  дороги до межі з Ніжинською територіальною громадою. Разом  з небайдужими активістами села зробили чималий осяг робіт з облаштування Алеї Слави загиблим  землякам у війні з російським агресором.

Впорядкували територію, обладнали

19 Квітня 2024 11:57

 «Швидка допомога» дитині у скруті

 Вісім громад Чернігівської області візьмуть участь у новому, загальнонаціональному проєкті з підтримки сімейного патронату.

Щороку тисячі дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування. Патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином діти залишаються у своїй

<<<1 - 11 з 3041>>>