На оздоровлення – додаткові кошти

На позачерговому засідання правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, зазначалося, що рішенням правління Фонду переглянуто бюджет Фонду на поточний рік. За статтею “здоровчі заходи” обласному відділенню додатково виділено 9,2 млн. грн., а саме – збільшено на 8,2 млн. грн. санаторно-курортне лікування та на мільйон гривень – часткове фінансування оздоровлення дітей.

Загальне фінансування на придбання путівок на 2012 рік (із внесеними змінами) тепер становить 25,3 млн. грн. Враховуючи додаткове замовлення, очікувана кількість путівок становитиме 4664.

На фінансування оздоровлення дітей улітку поточного року загалом спрямовується 7,3 млн. грн., з яких: - через міську та міжрайонні виконавчі дирекції – 5,4 млн. грн.; - через організації професійних спілок, що займаються оздоровленням дітей і самостійно закуповують путівки безпосередньо в дитячих закладах оздоровлення – 1,9 млн. грн. Головне завдання – не допустити зменшення кількості оздоровлених дітей у порівнянні з минулим роком.

За участю коштів Фонду по Н-Сіверській міжрайонній виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності планується влітку 2012 року, із внесеними змінами, оздоровити 190 дітей застрахованих осіб Н-Сіверського та Семенівського районів, для яких виділено 140,6 тис.грн.. Фінансування здійснюється у відповідності до переліків дитячих закладів оздоровлення, які зможуть приймати дітей застрахованих осіб із використанням коштів Фонду. Ці переліки затверджені правліннями відділень в усіх областях України та в Автономній Республіці Крим.

Як і раніше, рішення про оплату путівок за кошти Фонду та їх видачу приймається комісією із соціального страхування підприємства, установи, організації за основним місцем роботи батька або матері (усиновлювача, опікуна або піклувальника). При цьому на кожну дитину протягом календарного року може бути виділена одна путівка на оздоровлення в дитячому закладі.

Слід звернути увагу на внесені зміни до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду.

Так, оздоровити дитину можна буде вже з 6 років та, як і раніше, до 18 (тобто вік дітей котрі оздоровлюються, знижено з 7 до 6 років). Це дасть можливість збільшити кількість оздоровлених дітей. Водночас передбачено, що застраховані особи додають до заяви про оздоровлення дітей копію свідоцтва про народження дитини, копії про усиновлення, встановлення опіки та піклування.

Внесено зміни й до форми заявки на часткове фінансування оздоровлення дітей. Робота дитячих закладів оздоровлення спрямована на забезпечення повноцінного харчування, виховання, оздоровлення та відпочинку дітей.

Станом на 20.07.2012 року в цілому по дирекції профінасовано оздоровлення дітей на суму 117,4 тис.грн, в тому числі по Н-Сіверському району на 82,7 тис.грн, по Семенівському району на 34,7 тис.грн. По Н-Сіверському району, в основному дітки заїхали в ДОЗ “Десна” с.Бирине – загалом за два заїзди буде профінансовано оздоровлення 106 дітей на 89 тис.грн, одна дитина оздоровилась санаторії “Остреч”, дві дитини від АПК заїхали в ДОз “Очаків” Миколаїівської обл, ще одна дитина - в ДОЗ “Світлий “ с.Пирогівка Шосткінського району. По Семенівському району 1 дитина оздоровилась в ДОЗ “Полісяночка”, 9 дітей від АПК - в ДОз “Очаків” Миколаїівської обл, 45 дітей – в ДОЗ “Ольвія” Миколаївської обл, з 1 серпня поточного року 25 діток Семенівського району заїдуть в ДОЗ “Прибрежний” Херсонської області.

Літо в розпалі. Виконавча дирекція обласного відділення Фонду сподівається на плідну співпрацю міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій, профспілкових організацій, комісій із соціального страхування в питаннях оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду до повного використання запланованих асигнувань. Нагадаємо, що дирекція готова розглядати пропозиції з будь-якої конфігурації своє участі у частковому фінансуванні витрат на оздоровлення дітей.

Любов Пророк Директор Н-Сіверської МВД ФСС з ТВП