<<<1 - 11 з 11034>>>


08 Травня 2024 10:07Інформування

Сьогодні вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом

8 травня - день нагадування про катастрофу війни, а не тріумф одних народів над іншими.

 

Сьогодні Україна разом із усім вільним світом відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Це не лише історія перемоги, це - трагедія цілої нації. Українська земля стала чи не основним полігоном воєнних дій. І там, на полі бою, поховані життя мільйонів українців.

 

Сьогодні вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом. Пам’ятаємо.

 

Продовжуємо боротьбу!

 

   
 
08 Травня 2024 07:47Інформування

8 травня - День пам’яті та примирення

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

 

Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

 

Пам’ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.

 

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна вшановуватиме кожного, хто боровся з нацизмом.

07 Травня 2024 16:31Інформування

Про відновлення та розвиток говорили депутати на 14 сесії Корюківської райради восьмого скликання

Безпекові питання, бюджет, відновлення та розвиток - про це і не тільки говорили депутати на 14 сесії Корюківської райради восьмого скликання.

 

Серед цікавого - Сновськ територіально розширює свої межі за рахунок площ, які не використовувалися. Проєкт землеустрою щодо встановлення меж адміністративно-територіальної одиниці міста Сновськ погодили сьогодні на районному рівні.

 

 

В.о. голови Корюківської РДА Сергій Чорний на 14

07 Травня 2024 16:12Інформування

Цифровізація громад: на Чернігівщині дві громади показали вагомий результат

Нещодавно в Україні відбувся форум Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. А також – презентували перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України.

 

Під час заходу CDTO (Chief Digital Transformation Officer) ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти

07 Травня 2024 08:35Інформування

Національний проєкт «Безпечна країна»

З 13 по 19 травня 2024 року в Україні проходитиме перший етап Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, співорганізатором якого є Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП».

 

Мета – популяризація дотримання правил дорожнього руху серед дітей та дорослих та збереження людських життів.

 

На сайті Фонду – https://dopomogadtp.com/socialna_reklama/ доступні

07 Травня 2024 07:56Інформування

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ). 

 

Зокрема, у Ніжинському професійному аграрному ліцеї планують відкрити НПЦ аграрних технологій «АгроПростір», у Чернігівському вищому професійному училищі

06 Травня 2024 11:00Інформування

Уряд переорієнтовує програму «Доступні кредити 5-7-9%» на інвестиційні цілі

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва, який визначає параметри програми «Доступні кредити 5-7-9%».

 

Зокрема було знижено максимальну суму кредитування на цілі фінансування оборотного капіталу до 5 млн гривень. Ліміти на інвестиційні цілі залишаються без змін, зокрема для підприємств переробної промисловості вони становлять 150 млн грн. Відповідне рішення було затверджено на засіданні Уряду 30 квітня 2024 року.

 

Крім того, Уряд змінив ліміт кредитування галузі тваринництва, збільшивши

06 Травня 2024 09:50Інформування

Платформа допомоги врятованим - це майданчик, де можна знайти допомогу

Платформа допомоги врятованим - це онлайн-майданчик, на якому зібрані актуальні інструменти допомоги та контакти ключових сервісів підтримки постраждалих від  війни
 
Для кого створена платформа?
 

  • Якщо Ви постраждали від воєнних дій чи вимушено залишили свою домівку - платформа стане компасом для пошуку можливостей, порад та інструментів  підтримки.
  • Якщо Ви, Ваші близькі/родичі постраждали від насильства - платформа збільшить Вашу обізнаність, як взаємодіяти з постраждалою особою, та надасть поради, як не допустити повторної травматизації Вашої близької людини.
  • Якщо Ви фахівець по роботі з постраждалими
06 Травня 2024 08:36Інформування

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

 

Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

 

Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя, а також створити місток між ветеранами й суспільством через

05 Травня 2024 10:33Інформування

Привітання Президента України з Великоднем

Великий народе великої України!

 

Ми відзначаємо сьогодні велике свято – Воскресіння Господнє. Великдень. Великдень символізує звільнення душі людини від рабства зла й темряви. Перемогу добра й справедливості, перемогу життя над смертю.

 

За все це ми боремось 802 дні поспіль. 802 дні, коли воля протистоїть мороку, доблесть протидіє терору. 802 дні нашого спротиву, які можна описати словами з Євангелія

05 Травня 2024 06:45Інформування

5 травня - світле свято Великодня

Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. 

 

У ніч на неділю, після опівночі, дзвін сповіщає про Воскресіння Христове і початок великодньої служби. Богослужіння проводяться особливо урочисто й тривають вони до ранку.

 

Кульмінацією служби стає обряд освячення пасок, яєць, вина та ін. Частину принесених страв залишають у церкві для знедолених.

 

Деякі люди здійснюють

<<<1 - 11 з 11034>>>