back

Про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації протягом І кварталу 2013 року

12 квітня 2013

Всього до районної державної адміністрації протягом I кварталу надійшло 102 (-42 у порівнянні з відповідним періодом минулого року) звернення, порушено 106 (-49) питань. До голови районної державної адміністрації надійшло 52 (-5) письмових звернення, 17 (-34) – усних. До заступників голови районної державної адміністрації звернулося 33 (-3) громадянина, які порушили 33 (-7) питань. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

40% питань, порушених у зверненнях вирішено позитивно. Зокрема, було надано матеріальну допомогу мешканці міста на операцію дитині, забезпечено балонами зі скрапленим газом населення с. Березова Гать (востаннє завозили балони у серпні 2012), мешканцю одного із сіл району було завезено дрова, виділено матеріальну допомогу на проходження медичного обстеження, після чого заявнику було встановлено ІІІ групу інвалідності.

2% зверненням відмовлено у задоволенні, на 46% питань дані роз’яснення, 2% звернення надіслано за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян», 5% звернень не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян», 5% звернень знаходяться в стадії розгляду.

Надійшло 1 повторне звернення від мешканки с.Лизунівка Новгород-Сіверського району, яка незгодна з тим, що їй відмовлено у наданні субсидії на відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу. Відмова пов'язана з тим, що субсидія призначається уповноваженому власнику житла, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

Найбільш актуальними групами питань, з якими звертались громадяни до районної державної адміністрації, були питання: соціального захисту – 35%, праці і заробітної плати - 12%, аграрної політики і земельних відносин - 8%, комунального господарства – 8%, економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньо-економічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва – 7%, транспорту і зв'язку – 6%, охорони здоров'я – 5%.

Упродовж І кварталу поточного року відбулося 4 засідання постійно діючої комісії райдержадміністрації з питань розгляду звернень громадян про надання матеріальної допомоги, розглянуто 14 заяв. Згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації у зв'язку з тяжким матеріальним становищем та на лікування жителям району надано 2650 грн матеріальної допомоги, що на 250 грн більше, ніж у І кварталі минулого року.

Наталія Півень, головний спеціаліст юридичного відділу апарату районної державної адміністрації