back

1 грудня 1991 року в Україні відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України

01 грудня 2020

Сьогодні, 1 грудня, українці відзначають 29 річницю проведення Всеукраїнського референдуму про незалежність України. З кожним роком розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і значення її для всієї країни, для кожного з нас, її громадян.

 

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР переважною більшістю голосів ухвалила Акт проголошення незалежності України та створення самостійної Української держави – України, що стало початком відліку історії існування України як незалежної держави. Україна стала неподільною та недоторканою, на її території набули чинності виключно Конституція і закони України.

 

А 1 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі український народ підтвердив Акт незалежності України.  Понад 90% українців дали ствердну відповідь на запитання: "Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?" В усіх 27 регіонах країни виборці підтримали Акт проголошення незалежності від 24 серпня 1991 року. Тому саме 1 грудня 1991 року Україна стала по-справжньому суверенною і почала утверджуватися на міжнародній арені як незалежна держава.

 

Ця подія назавжди вкарбована у багатостраждальну історію століттями позбавленого своєї державності українського народу. Впевнений, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держави. Шануймо свій вибір, шануймо Україну!

 

 

В.о. голови районної

державної адміністрації                                                   Богдан ТКАЧЕНКО