back

Засідання колегії районної державної адміністрації

28 жовтня 2020

На засіданні колегії районної державної адміністрації проаналізовано хід виконання місцевих бюджетів району на 2020 рік за підсумками 9 місяців та стан освоєння коштів державного бюджету України  на фінансування заходів щодо будівництва, реконструкції, ремонту об’єктів соціально-економічної сфери району.

 

За інформацією начальника фінансового відділу Дар'ї Бикової загальний фонд бюджету району поповнився на 85,4 млн. грн, у тому числі за рахунок  власних доходів – на 47,5 млн. грн, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року власні доходи зросли на 5,9 млн. грн (14,4%).

 

Разом з тим, 3 із 23 сільських бюджетів не забезпечили виконання планових показників з доходної частини: Дігтярівська (-88,3 тис. грн), Команська (-29,0 тис. грн) та  Попівська (-171,6 тис. грн) сільські ради, що пов’язано із втратами орендної плати за землю через введення у країні карантинних заходів.

 

Спостерігалася динаміка збільшення у порівнянні з 2019 роком надходжень місцевих податків і зборів на 1,17 млн. грн, ПДФО на 2,58 млн. грн. Місцеві бюджети на 1,3 млн. грн (7%) більше, ніж торік, отримали плати за землю, всього надійшло 19 млн. грн цих платежів.

 

Додаткові надходження до місцевих бюджетів дозволили повною мірою забезпечити фінансування видатків на заробітну плату працівників бюджетних установ району, на що використано 84% загального обсягу надходжень, поповнити матеріально-технічну базу закладів освіти й охорони здоров’я.

 

На засіданні колегії наголошувалося, що районна державна адміністрація постійно працює у напрямку залучення коштів на вирішення проблем соціально-економічного розвитку, у тому числі з Державного бюджету.

 
 

 

Так, у своїй доповіді начальник відділу економічної політики, розвитку інфраструктури та державної реєстрації Тетяна Горбонос, зазначила, що за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету впродовж 2020 року:

 

придбано лапароскопічну стійку  - 1 млн. грн;

 

продовжено фінансування будівництва амбулаторії в с. Грем’яч (загальна сума витрат складає 6,2 млн. грн);

 

придбано автомобіль для амбулаторії у с. Грем’яч вартістю 598 тис. грн;

 

у рамках проєкту  «EMERGENCY 2020» здійснюється реконструкція приймально-діагностичного відділення Новгород-Сіверської ЦРЛ ім. І.В. Буяльського (5,5 млн. грн);

 

спрямовано на продовження капітального ремонту мостів (через річку Десна, через канал біля с. Кудлаївка, через струмок біля с. Дігтярівка) – 17,3 млн. грн;

 

на поточний ремонт доріг та проведення аварійних робіт на дорогах передбачено 102,28 млн. грн.

 

Освоєння коштів Державного бюджету на фінансування заходів з будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів соціально-економічної сфери району складає 80%, роботи тривають.

 

За результатами розгляду питань членами колегії районної державної адміністрації були прийняті відповідні рішення.

 

 
 

 

 

         Сектор організаційної роботи апарату районної державної адміністрації