back

На Чернігівщині впродовж січня-серпня 2020 року створено понад 6 тисяч нових робочих місць

27 жовтня 2020

За даними моніторингу, проведеного Департаментом соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, у Чернігівській області за 8 місяців 2020 року на створені нові робочі місця працевлаштовано 6219 осіб.

 

Так, у юридичних осіб роботу отримав 1481 працівник (23,8 % від загальної кількості), у фізичних осіб – 4738 (76,2 %).

 

В умовах пандемії чимало роботодавців були змушені внести корективи в організацію виробництва та праці. Внаслідок цього за 8 місяців роботу втратили 3180 працівників.

 

Попри несприятливу ситуацію на ринку праці, за рахунок відкриття нового бізнесу або розширення штату вже працюючих компаній, вдалося забезпечити позитивний баланс - реальний приріст становить 3039 робочих місць.

 

Суттєво мінімізувати негативні тенденції допомогло застосування гнучких форм зайнятості, що впливають на рівень оплати праці. Про це свідчать якісні характеристики нових робочих місць.

 

Так, із 202 робочих місць, створених у серпні 2020 року, роботодавці нараховували заробітну плату менше мінімальної або на рівні – у 72,8 % випадків, що свідчить про неповну зайнятість; від однієї до трьох мінімальних заробітних плат – у 25,7 %; більше трьох мінімальних заробітних плат – у 1,5 %.

 

За видами економічної діяльності найбільше працевлаштовано на новостворені робочі місця в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів – 2406 осіб; На другому місці промисловість - 570 робітників. В аграрній сфері, у сільському, лісовому та рибному господарстві роботу отримали 494 особи. У галузі інформації та телекомунікації – 476 осіб. У транспортній сфері, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності – 420 працівників.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації