back

Голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року в умовах пандемії

22 жовтня 2020

Сьогодні, 22 жовтня, відбулася нарада під головування в.о. голови районної державної адміністрації Віктора Кропота стосовно процесу голосування в умовах пандемії. У нараді взяли участь: керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Біла, завідувач сектору культури Ніна Матвіюк, генеральний директор Комунального некомерційного підприємства «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І.В. Буяльського» Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області Олена Набхан, головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Новгород-Сіверський центр первинної медико-санітарної допомоги» Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області Оксана Черненко, т. в.о. начальника Новгород-Сіверського відділу поліції Головного управління національної поліції у Чернігівській області Валерій Зощенко.

 

Про особливість цьогорічних виборів, забезпечення належних умов на дільницях, щоб уникнути ризиків інфікування поінформувала керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко.

 

Порядок голосування затверджено низкою постанов Кабінету Міністрів України, в яких чітко прописані дії територіальних комісій під час організації та проведення голосування. Крім того, днями ЦВК на своєму офіційному сайті оприлюднила покрокову інструкцію для усіх учасників виборчого процесу — членів комісій, спостерігачів, суб'єктів виборів у день голосування.

 

Відповідно до вимог, на кожній ДВК буде визначено відповідальну особу, яка опитуватиме учасників виборчого процесу про їх самопочуття та проводитиме температурний скринінг.

 

З метою мінімізації захворюваності на COVID-19 з районного бюджету виділено 97 тис грн, за рахунок яких закуплені для членів ДВК багаторазові маски, рукавички, дезінфікуючі засоби для рук та поверхонь. Всі засоби захисту видані ДВК 22 жовтня 2020 року.

 

ЦВК рекомендує виборчим комісіям у першу чергу обслуговувати маломобільні групи населення і тих, хто тимчасово втратив здатність самостійно пересуватись. Після цього відвідати хворих на COVID-19 та осіб, що перебувають на самоізоляції. Члени дільничних комісій після відвідування хворого на коронавірус щоразу мають змінювати засоби захисту.

 

Порядком голосування на дому передбачено, що виборець самостійно тримає паспорт, на прохання члена комісії перегортає сторінку, а також, дотримуючись дистанції, знімає маску для підтвердження особи. Така практика також застосовуватиметься і на дільницях.

 

 
 
Відділ з питань правової роботи,
запобігання та виявлення корупції,
цифрового розвитку
районної державної адміністрації