back

У Чернігівській області виявлено 207 нових випадків COVID-19

17 жовтня 2020

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 17 жовтня зафіксовано 207 нових випадків інфікування COVID-19.

 

ПЛР-тест підтвердив захворювання у 91 чернігівця, 29 ніжинців, трьох прилучан, 31 жителя Бахмацького району, 14 – Бобровицького, тринадцяти – Чернігівського. По два випадки інфікування виявлено у Сновському і Ріпкинському районах, по одному в Носівському й Коропському. Вісім хворих у Корюківському, п'ятеро - у Новгороді-Сіверському, четверо - у Козелецькому та троє - у Семенівському районах. З них двадцять одна особа перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

 

Зафіксований ще один летальний випадок. Від основного захворювання померла 69-річна жителька Куликівського району. Вона мала супутній діагноз COVID-19. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлої.

 

Від коронавірусної інфекції одужали 97 жителів Чернігівської області: 23 чернігівці, 18 ніжинців, дев’ять прилучан, 14 жителів Чернігівського району, дев’ять – Бахмацького, п’ять – Носівського. Вісім осіб одужали у Бобровицькому і стільки ж у Козелецькому, двоє - у Прилуцькому і один - у Менському районах. З них сорок один хворий лікувався у закладах охорони здоров’я.

 

Загалом в області 6604 підтверджених діагнозів COVID-19, з них:
- 2976 пацієнтів одужало;
- 3114 знаходиться на амбулаторному лікуванні;
- 389 перебуває на госпіталізації у закладах охорони здоров’я;
- 106 летальних випадків;
- 19 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

 

Наразі в регіоні 3503 активні випадки коронавірусу.

 

За минулу добу проведено 666 ПЛР-тестів та 850 ІФА-досліджень.

 

- За ініціативою МОЗ були прийняті рішення щодо посилення карантинних обмежень. Під забороною є будь-які масові заходи з кількістю понад 50 осіб для територій “зеленого” рівня епідбезпеки, понад 30 осіб — для “жовтого” рівня та не більше 20 осіб  — для “помаранчевого". Також додатково введені обмеження щодо часу роботи закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, інших закладів. За новими правилами, вони можуть працювати до 22 години, - зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації