back

30 вересня проголошено Всеукраїнським днем бібліотек

23 вересня 2020

Це свято встановлено у зв’язку з великим внеском бібліотечних працівників України у розвиток освіти, науки і культури нашої держави та необхідністю подальшого підвищення ролі бібліотек у житті суспільства.

 

Новгород-Сіверська районна централізована бібліотечна система спрямовує свою діяльність на забезпечення вільного доступу громадян до власних інформаційних ресурсів та послуг, ресурсів мережі інтернет, задоволення професійних та дозвіллєвих потреб громадян, задоволення потреб громади в інформації шляхом організації бібліотечного, довідково-інформаційного та бібліографічного обслуговування користувачів.

 

На сьогодні у районній централізованій бібліотечній системі функціонує 30 бібліотек, з яких 29 - це сільські бібліотеки-філії. Сучасні умови функціонування бібліотек вимагають поєднання традиційних форм бібліотечної роботи з оновленими, збагаченими сучасними атрибутами методами.

 

Традиційні книжкові виставки, оформлені сьогодні в бібліотеках з використанням різних атрибутів, мають досить привабливий і сучасний вигляд, що примушує звернути на себе увагу та зацікавити відвідувачів.

 

Реалізація програм та проектів на сьогоднішній день - це кращий спосіб заявити про себе, підвищити престиж бібліотеки, підкреслити її роль і значимість в місцевому співтоваристві.

 

Проект «Бібліоміст» надав особливого імпульсу інноваційному розвитку бібліотек. Завдяки участі в конкурсі центральна районна бібліотека отримала сучасне технічне обладнання й змогла запровадити ряд важливих ініціатив.

 

Протягом останнього року бібліотеки взяли участь у ряді  проектів. Це і проект «Захід – Північ: єдність культурних надбань нації», проект «Мандрівний поетичний бібліопростір «А+», проект ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування», у кіноклубному фестивалі «Українське дитяче кіно», долучилися до проекту з розвитку читання «Як приборкати Книжкозавра».

 

У зв’язку з пандемією КОVID-19 та введенням карантинних обмежень бібліотеки проводять заходи онлайн. Так проведено онлайн арт-естафету до Міжнародного дня захисту дітей, онлайн конкурс дитячих малюнків до Дня незалежності України тощо.

 

Бібліотекарі сьогодні щиро вболівають за своїх читачів, прагнучи, аби бібліотеки збереглися та мали сучасні приміщення, оснащення і нові ресурси. Тож, напередодні професійного свята прийміть наші щирі привітання. Бажаємо бібліотекарям зберігати найкращі людські риси – мудрість, терпіння, любов та поєднувати їх з професійними якостями, прагнути до знань і розвитку.  Миру, щастя і добробуту!

 

 

Сектор культури

районної державної адміністрації