back

У Чернігівській області виявлено 81 новий випадок COVID-19

15 вересня 2020

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 15 вересня в області зафіксовано 81 новий випадок COVID-19.

 

Захворювання підтвердили у десяти ніжинців, одинадцяти чернігівців, двох прилучан, 18 жителів Носівського району, 15 Бахмацького, восьми Козелецького, семи Прилуцького та чотирьох Ніжинського районів. По два інфікованих виявлено у Коропському і Менському районах, по одному у Чернігівському й Городнянському. З них четверо перебувають на госпіталізації.

 

На жаль, маємо ще два летальних випадки. Від COVID-19 помер 57-річний житель Бахмача та 75-річний чоловік зі Сновського району. Вони мали супутні патології, які ускладнили перебіг коронавірусної хвороби. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу в області від коронавірусної інфекції одужало ще 34 особи: одинадцять прилучан, 17 жителів Бобровицького району, одужали двоє жителів Ічнянського району, двоє у Коропському та стільки ж у Сновському районах. З них двоє перебували на лікуванні у медзакладах області.

Загалом на Чернігівщині 2883 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 1310 пацієнтів одужали;
– 1324 — лікується амбулаторно;
– 196 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 44 летальних випадків;
– 9 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 1520 активних випадків.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 354 ПЛР-досліджень. 645 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

 

– Станом на сьогодні учні 61 школи у Ніжині, Бобровицькому та Носівському районах переведені на дистанційне навчання. Також закриті 48 садочків і сім закладів позашкільної освіти. У зв’язку з тим, що території увійшли до червоної карантинної зони, навчання припинили у 5 ВНЗ та у двох закладах професійної (професійно-технічної освіти). Решта навчальних установ працюють з дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, відповідно до визначеного карантинного зонування, – зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

 

Нагадаємо правила роботи освітніх закладів далі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації