back

У Чернігівській області виявлено 64 нових випадків COVID-19

14 вересня 2020

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 14 вересня в області зафіксовано 64 нових випадків COVID-19.

ПЛР дослідження підтвердило інфікування 26 чернігівців, 13 ніжинців, десяти жителів Бобровицького району та чотирьох Срібнянського. По три випадки у Козелецькому і Сновському районах, по одному в Борзнянському, Ічнянському, Менському, Талалаївському і Ніжинському. З них троє перебувають на госпіталізації.

Є і хороші новини. За минулу добу в області від коронавірусної інфекції одужала 31 особа: восьмеро жителів Козелецького району, 5 чернігівців, по три одужавших у Борзнянському і Носівському районах, по чотири у Городнянському, Ніжинському та Чернігівському. З них десятеро перебували на лікуванні у медзакладах.

Загалом на Чернігівщині 2802 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 1276 пацієнтів одужали;
– 1259 — лікується амбулаторно;
– 216 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 42 летальних випадків;
– 9 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 1475 активних випадків.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 223 ПЛР-досліджень та 713 ІФА-тестів.

– Нагадуємо, що з 14 вересня в дію вступає рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до показників захворювання, визначені межі карантинних зон. Так, до Бобровицького району в червону карантинну зону додали ще місто Ніжин та Носівський район. До Ніжинського району у помаранчеву зону відвели Борзнянський й Куликівський райони. Відповідно до показників захворюваності, у жовтій зоні опинились: міста Чернігів та Прилуки, Варвинський, Городнянський, Ічнянський, Козелецький, Прилуцький, Сновський, Срібнянський, Талалаївський та Чернігівський райони У цих населених пунктах впроваджені додаткові карантинні обмеження.

 

Шановні жителі області, вкотре нагадуємо про важливість профілактичних заходів. Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з Covid-19, просимо негайно звертатися до лікарів, – сказав Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації