back

День Незалежності України проходитиме під гаслом «Україна – це ти!»

23 серпня 2020

День Незалежності України – головне державне свято України, що відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України.

 

Ця визначна дата навіки ввійшла в історію нашої молодої держави золотою сторінкою її біографії, законодавчо закріпивши вікові прагнення Українського народу до національного відродження та свободи.

 

Ще з часів Київської Русі українці прагнули жити вільно, сповідувати свої традиції та звичаї, не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Історичні умови складалися так, що на наших землях постійно панували інші народи-сусіди, та попри все наші співвітчизники протягом століть боролися за свою свободу, і лише нинішнє покоління – наші сучасники у 1991 році вибороли її.

 

Незалежна Україна продемонструвала світу, що відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу.

 

Цього року українці святкують 29-річницю незалежності своєї країни, упродовж яких вони відстоювали своє право бути вільними. І сьогодні триває боротьба за свободу та територіальну цілісність держави. Українські захисники відстоюють незалежність ціною власного життя.

 

Усюди є небо і зорі скрізь сяють,

І квіти усюди ростуть…

Та тільки одну Батьківщину ми маєм-

її Україною звуть.

 

Миру, процвітання та благополуччя нашій країні.

 

Сектор культури

районної державної адміністрації