back

Чернігівщина у Топ-5 за темпами реалізації Програми Президента України "Велике будівництво"

13 серпня 2020

12 серпня, на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов оприлюднив перелік лідерів серед регіонів за результатами виконання робіт в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

 

Серед областей-лідерів були названі:
1.    Хмельницька – 79% реалізації;
2.    Чернівецька – 74%;
3.    Донецька – 73%;
4.    Чернігівська – 72%;
5.    Харківська – 71%.

 

Учасники наради розглянули питання ефективності використання коштів та ступеня готовності об'єктів інфраструктури. Особливо, дитячих садочків та шкіл - до 1 вересня залишається зовсім небагато часу. Було рекомендовано пришвидшити роботи для вчасної здачі об’єктів та посилити контроль за якістю виконання.

 

За словами Андрія Прокопенка, в Чернігівській області в рамках програми «Велике будівництво» проводяться будівельні та ремонтні роботи на 15 об’єктах соціальної інфраструктури: 5 шкіл, 5 садочків та 5 спортивних об’єктів, крім того проводиться повна реконструкція приймальних відділень 9 опорних лікарень, реалізується понад 60 проєктів реконструкції та будівництва доріг.

 

 

- У 2020 році в Чернігівській області плануємо відремонтувати понад 300 кілометрів доріг місцевого та національного значення, це втричі більше ніж у попередні роки. Чернігівщина серед лідерів за темпами реалізації програми Президента України "Велике будівництво", тож працюємо далі, щоб все задумане завершити вчасно, - зазначив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації