back

Ткаченко Богдан Миколайович

 

Згідно з розпорядженням голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації від 27 липня 2020 року №57-к  Ткаченка Богдана Миколайовича призначено першим заступником голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області.

 

Богдан Миколайович народився 16 лютого 1979 року у м. Чернігів.

 

Має вищу освіту.  У 2001 році закінчив Чернігівський державний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Трудове навчання і автосправа»,  у  2017 році  у цьому ж навчальному закладі отримав другу вищу освіту за спеціальністю «Фізкультура і спорт».

 

Свою трудову діяльність розпочав  у червні  2002 року  інженером електронно-обчислювальних машин військової частини А1457 м. Чернігів.

 

З лютого 2008 року по листопад 2011 року - директор ПП «Фірма «Гамма».

 

Перед призначенням на посаду першого заступника голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації працював приватним підприємцем.

 

Ткаченко Б.М. є депутатом  Чернігівської міської ради сьомого скликання.

 

Одружений. Виховує доньку та сина.

 

 

Перший заступник голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області

(з фінансових питань, питань економічного та агропромислового розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства,  природних ресурсів та охорони довкілля, фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді,  громадсько-політичних питань)

 

 

Виконує обов’язки голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації у разі його відсутності, якщо інше не визначено головою районної державної адміністрації.

 

За дорученням голови районної державної адміністрації представляє Новгород-Сіверську районну державну адміністрацію Чернігівської області у відносинах з іншими органами та організаціями за межами району і області.

 

Відає питаннями реалізації на території району державної бюджетної, податкової, економічної та регіональної політики, зокрема впровадження державної, регіональної та районної стратегії розвитку, розроблення і реалізації відповідних програм, заходів, проектів, передусім, щорічної програми економічного і соціального розвитку та бюджету району.

 

Забезпечує виконання державної, регіональної політики в частині використання субвенцій розвитку, державних, регіональних програм інвестиційної діяльності, відповідає за організаційне забезпечення реалізації інвестиційних проектів.

 

Забезпечує реалізацію державної та регіональної політики у сфері децентралізації.

 

Координує діяльність територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з питань проведення економічних реформ у сфері державної регуляторної політики, розвитку підприємництва, приватизації та реструктуризації господарюючих суб’єктів, розвитку зовнішньоекономічних зв'язків.

 

Забезпечує розроблення та реалізацію стратегії функціонування агропромислового комплексу району, проведення реформування земельних, майнових відносин на засадах приватної власності, формування інфраструктури продовольчого ринку, забезпечення на ринкових засадах агропромислового виробництва необхідними матеріально-технічними ресурсами та сировиною.

 

Забезпечує реалізацію соціальної політики на селі, виконання затверджених у встановленому порядку, програм раціонального використання земель, лісів, підвищення родючості ґрунтів, що перебувають у державній власності.

 

Забезпечує на території району реалізацію державної політики у сфері екології та природних ресурсів.

 

Контролює питання визначення для підприємств, установ і організацій лімітів використання природних ресурсів, лімітів викидів і скидів забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище у випадках, передбачених законодавством.

 

Координує і контролює роботу з обліку, збирання, переробки, утилізації і захоронення промислових, побутових та інших відходів.

 

Забезпечує  інформування населення про екологічно небезпечні аварії та ситуації, а також про заходи, що вживаються до його поліпшення.

 

Сприяє впровадженню нових екологічно безпечних технологій. Організовує контроль за санітарним станом навколишнього природного середовища, додержанням правил санітарної охорони.

 

Організовує роботу щодо здійснення в районі державної політики у сфері житлово-комунального господарства, будівництва.

 

Сприяє залученню у порядку, визначеному законодавством, підприємств, установ і організацій до участі в розвитку житлово-комунального господарства.

 

Забезпечує та контролює підготовку і реалізацію заходів щодо реформування житлово-комунального господарства.

 

Координує роботу з будівництва, ремонту та експлуатації доріг державного і місцевого значення. Організовує виконання будівельними підприємствами інвестиційних проектів у бюджетній сфері.

 

Здійснює контроль за виконанням державного замовлення на введення в дію об'єктів житла і соціально-культурного призначення. У порядку, встановленому законодавством, організує роботу, пов'язану з прийняттям в експлуатацію закінчених об'єктів будівництва.

 

Сприяє залученню на договірних засадах підприємств та організацій до участі у розвитку промисловості будівельних матеріалів.

 

Забезпечує реалізацію в районі державної політики в галузі містобудування. Організує розроблення відповідних містобудівних програм, генеральних планів забудови населених пунктів, іншої містобудівної документації, проведення їх експертизи, здійснення контролю за виконанням цих програм і планів.

 

Сприяє організації і контролю відповідно до законодавства за охороною, реставрацією і використанням пам’яток архітектури та містобудування.

 

Здійснює керівництво роботою галузі фізкультури і спорту, материнства і дитинства, сім'ї та молоді. Спрямовує координує у цьому напрямі діяльність відповідних територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій району.

 

Сприяє діяльності дитячих і молодіжних організацій, творчих спілок та національно-культурних товариств, громадських формувань, профспілкових, жіночих, ветеранських та інших громадських організацій.

 

Забезпечує реалізацію державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, в межах своїх повноважень організовує роботу у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

 

Організовує роботу з підготовки і виконання  програм у соціальній, гуманітарній сфері з формування здорового способу життя, розвитку духовності та зміцнення моральних засад суспільства.

 

Сприяє діяльності районних організацій політичних партій, громадських та релігійних організацій. Забезпечує здійснення аналізу і прогнозу громадсько-політичної ситуації в районі.

 

Систематично проводить аналіз внутрішньополітичних процесів, розробляє та реалізує заходи щодо забезпечення в районі стабільної суспільно-політичної ситуації.

 

Забезпечує виконання законодавства щодо всебічного розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення умов для розвитку і використання мов інших національностей.

 

У межах наданих законодавством повноважень забезпечує на території району реалізацію державної політики з питань масової інформації, взаємодію із засобами масової інформації.

 

Координує  в межах наданих законодавством повноважень підготовку і проведення виборів, референдумів, інших форм волевиявлення населення.

 

Забезпечує виконання законодавства про військовий обов’язок посадовими особами і громадянами, підприємствами, установами та організаціями.

 

Відає питаннями підготовки молоді до військової служби, проведення призову на військову та невійськову (альтернативну) службу.

 

Безпосередньо спрямовує, координує і контролює діяльність:

фінансового відділу районної державної адміністрації;

відділу економічної політики, розвитку інфраструктури та державної реєстрації районної державної адміністрації;

відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та охорони довкілля районної державної адміністрації;

сектору  у справах сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації;

служби у справах дітей районної державної адміністрації;

районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді;

відділу з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції, цифрового розвитку районної державної адміністрації (в частині висвітлення діяльності районної державної адміністрації, взаємодії із ЗМІ);

відділу з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту районної державної адміністрації (в частині організації призову громадян).

 

У межах діючого законодавства відає питаннями роботи:

Новгород-Сіверського відділення Менської об’єднаної державної податкової інспекції;

управління Державної казначейської служби в районі;

відділу у Новгород-Сіверському районі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області;

управління Держпродспоживслужби України у Новгород-Сіверському районі;

ДП "Новгород-Сіверськрайагролісгосп";

ДП "Новгород-Сіверське лісове господарство";

заготівельних організацій і переробних підприємств району;

сільськогосподарських підприємств різної форми власності;

комунальних підприємств та господарств, створених на території сільських рад;

банківських установ;

організацій, підпорядкованих службі автомобільних доріг в області;

дитячих і молодіжних організацій;

громадських формувань, профспілкових, жіночих, ветеранських та інших громадських організацій.

 

Відповідає за взаємодію з обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, територіальним підрозділом державної інспекції України з контролю за цінами в області, ТОВ "Чернігівгаззбут" (в частині забезпечення газом споживачів), Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів, Обласним виробничо-технічним центром стандартизації, метрології та якості продукції "Чернігівоблагростандарт", сектором Державної регуляторної служби України у Чернігівській області, Службою автомобільних доріг у Чернігівській області.

 

У межах повноважень районної державної адміністрації організовує співпрацю з підприємствами переробної галузі, приватними підприємствами, що займаються торгівлею, виготовленням пиломатеріалів, палива.

 

Забезпечує взаємодію органів виконавчої влади з добровільними формуваннями і громадськими організаціями, діяльність яких безпосередньо пов’язана з агропромисловим виробництвом, водними ресурсами.

 

У межах чинного законодавства координує діяльність міського військового комісаріату (з питань підготовки молоді до військової служби, проведення призову на військову та невійськову (альтернативну) службу).

 

Відповідає за взаємодію з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Суми), філією ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України".

 

Організовує роботу спостережної комісії.

 

У межах   наданих  повноважень візує   проекти розпоряджень голови районної державної адміністрації.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням голови районної державної адміністрації
01 липня 2020 року №165

 

 

 

 

 

 

Місцезнаходження службового кабінету:

 

 

м. Новгород-Сіверський, вул. Б.Майстренка 6 , 2-й поверх кім. 18

 

Службовий телефон: (04658)-3-14-33

 

Дні особистого прийому громадян:
щопонеділка з 08.00 до 17.00 з перервою на обід


 

Декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру першого заступника голови районної державної адміністрації  Ткаченка Б.М. розміщено на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції в розділі "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".