back

З 1 липня пенсія в Україні призначається автоматично

03 липня 2020

Але кожен громадянин має право прийти особисто до будь якого сервісного центру Фонду для подання заяви на призначення пенсії за віком чи оформити ії автоматично через вебпортал.

 

З 1 липня ц.р. Пенсійний фонд України впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

 

Пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Cервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно  та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

Послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

 

Користувач, який не є пенсіонером та який авторизувався на вебпорталі Фонду за допомогою КЕП:

- заповнює атрибути анкети (заяву; загальні дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації; дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

- додає скановані копії документів (обов’язкові та ті, які  вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги);

– підписує анкету-заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

 

За результатами опрацювання анкети – заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС повідомлення, засобами вебпорталу та через мобільний додаток.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Чернігівській області