back

Робота з дітьми соціально незахищених категорій

29 травня 2020

У зв’язку з карантинними заходами в країні, службою у справах дітей районної державної адміністрації ведеться посилений контроль щодо дітей, які повернулись в сім’ї району з інтернатних закладів області. Наразі таких 51 дитина з 43 сімей району, із них 40 дітей вихованці Новгород-Сіверської державної гімназії ім. К.Д. Ушинського. Варто зазначити, що і до карантину одним із основних напрямків роботи служби, на якому акцентувалася особлива увага, була робота із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 

     Спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, здійснюються моніторинги, в тому числі і дистанційні, рейди-перевірки родин, в яких найбільший ризик неналежного забезпечення потреб дітей, порушення їх прав, встановлюються умови утримання дітей та ставлення батьків до виконання своїх обов’язків. Служба у справах дітей районної державної адміністрації постійно співпрацює з виконавчими комітетами сільських рад, відділом поліції, медичними закладами, відділом освіти районної державної адміністрації та навчальними закладами щодо контролю за сім’ями з дітьми, які повернулись з інтернатних закладів та з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Лише з початку карантину службою або за ініціативи служби відбулося 148 відвідувань сімей району.

 

    У ході контролюючих заходів проводилася профілактична та просвітницька робота щодо належного виконання батьками своїх обов’язків, недопущення насильства в сім’ї, скоєння правопорушень дітьми тощо.

 

Служба у справах дітей

районної державної адміністрації