back

27 травня відбулось розширене засідання колегії районної державної адміністрації

27 травня 2020

Під головуванням в.о. голови районної державної адміністрації Руслана Веремієнка відбулося розширене засідання колегії районної державної адміністрації.

 

 

 

Про виконання основних завдань щодо забезпечення прикордонного режиму на території району доповів начальник відділу з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту районної державної адміністрації Володимир Жеребок. Він зазначив, що контроль за дотриманням прикордонного режиму здійснюється силами відділу прикордонної служби «Грем’яч» та Новгород-Сіверським відділом поліції ГУНП України в Чернігівській області в межах компетенції. Зокрема, у 2020 році проведено 2 наради за участю керівництва відділу прикордонної служби «Грем’яч», з питань протидії незаконному полюванню та рибальству у прикордонній смузі, створення належних умов проходження служби особовим складом відділу прикордонної служби «Грем’яч».

 

За ініціативи районної державної адміністрації на території Будо-Вороб’ївської сільської ради у 2019 році створено громадське формування «Сіверський кордон», з метою сприяння органам місцевого самоврядування, Державній прикордонній службі у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень.

 

Районною державною адміністрацією розроблена Програма надання шефської допомоги відділу прикордонної служби «Грем’яч» Чернігівського прикордонного загону на 2020 рік, що надасть змогу забезпечити охорону та захист державного кордону на території Новгород-Сіверського району, облаштування та приведення інфраструктури відділу прикордонної служби «Грем’яч» до сучасних вимог.

 

На території Новгород-Сіверського району вже у поточному році виявлено 13 порушників.

 

Співдоповідач Ростислав Фурса, начальник відділу прикордонної служби ”Грем’яч”, нагадав правила знаходження у прикордонній смузі на території району.

 

 

 

 

 

«У нас налагоджена співпраця з прикордонною службою, проводяться спільні рейди з виявлення порушників чинного законодавства. У поточному році проведено 4 спільні рейди. За їх результатами складено 4 адміністративні протоколи», - зазначив Леонід Беренда, голова Новгород-Сіверської районної організації «Українське товариство мисливців і рибалок».

 

 

 

Учасниками обговорення питання зазначено, що у районі відпрацьовано система ефективної співпраці всіх служб і органів щодо дотримання прикордонного режиму.

 

Ганна Гавриленко, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, прозвітувала про роботу управління соціального захисту населення районної державної адміністрації з реалізації державної політики щодо соціального захисту населення.

 

 

 

 

 

 

Ще одне питання, яке обговорили на засіданні, - про стан охорони довкілля на території району. Аналізуючи спільну роботу органів державної влади та місцевого самоврядування Олег Душин, начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля районної державної адміністрації, зазначив, що за рахунок виділених коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2018-2019 роках проведено реконструкцію шахтного водоскиду ставка руслового площею 24,6 га на річці Лоска у с. Об’єднане, вартість робіт становила 1,9 млн. грн.

 

На території Вороб’ївської, Будо-Вороб’ївської та Лісконогівської сільських рад проведено благоустрій криниць, використано 74,5 тис. грн.

 

У с. Шептаки відремонтовано трубчатий переїзд через річку Рома (76,7 тис. грн.) за кошти Шептаківської сільської ради, на ремонт гідротехнічної споруди залучено 58,0 тис. грн.  позабюджетних коштів.

 

У районі створено 46 об'єктів природно-заповідного фонду. Забезпечується виготовлення і встановлення інформаційних знаків на об’єкти  природно заповідного фонду. Всі об'єкти природно-заповідного фонду району входять до складу природно-заповідного фонду України і охороняються як національне надбання із встановленням особливого режиму охорони, їх відтворення і використання.

 

Всього на території району діє 25 діючих сміттєзвалищ загальною площею 23,01 га. Спільно з сільським радами, установами та організаціями  щороку проводиться місячник з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля», День благоустрою. У 2020 році ліквідовані 52 несанкціоновані сміттєзвалища.

 

Руслан Веремієнко, наголосив на необхідності організації роздільного збирання побутових відходів на території місцевих рад та підбив підсумки засідання колегії районної державної адміністрації.

 

За результатами розгляду питань колегією районної державної адміністрації прийняті відповідні рішення.

 

 
  
  

 

 

Відділ з питань правової роботи,

запобігання та виявлення корупції,

цифрового розвитку районної державної адміністрації