back

28 квітня — День охорони праці

27 квітня 2020

Щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці. Цьогоріч він присвячений боротьбі з пандемією смертельно небезпечної недуги — коронавірусної хвороби COVID-19. Девіз — «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

 

На сьогодні від соціальної свідомості роботодавців залежить не тільки життя і здоров’я всіх громадян України, а й стійкість та цілісність нашої держави. Зупинка економічної активності бізнесу, врешті-решт, обов’язково закінчиться, а збережений трудовий капітал стане для підприємств рушійною силою, яка забезпечить у подальшому відновлення економічного зростання.

 

Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій, де неможливо забезпечити дистанційний режим роботи під час карантину, на забезпеченні нагальних профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення поширення випадків захворювання на COVID-19. Особлива увага — захист лікарів та інших медичних працівників, що перебувають в епіцентрі складної ситуації, виконуючи професійні обов’язки з надання медичної допомоги пацієнтам.

 

Крім того, постановою КМУ від 25 березня цього року № 256 рекомендовано підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності на час встановлення карантину не звільняти працівників, які виконують визначену трудовим договором роботу вдома, та працівників, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати на період карантину.

 

Запровадження карантинних заходів змусило підприємства переглянути не тільки свої звичні плани, а й ставлення до профілактики виробничого травматизму, особливо до ймовірного зараження працівників новою невивченою формою інфекції. Тепер життя і здоров’я найманих працівників напряму залежить від ставлення роботодавців до своїх кадрів, до них особисто та їхніх сімей.

 

В умовах глобальної пандемії нового коронавірусу для запобігання поширенню інфекції, захисту здоров’я громадян та надання допомоги хворим, суспільство має об’єднати зусилля заради подолання наслідків епідемії. Державна служба України з питань праці закликає всіх долучитися до відзначення Дня охорони праці, організувавши на місцях заходи з профілактики і пом’якшення наслідків поширення коронавірусної інфекції.

Детальніше за посиланням.

 

 

За повідомленням Державної служби України з питань праці