back

Оперативна інформація про поширення COVID - 19

25 березня 2020

На ранок 25 березня 2020 року  в  Україні лабораторно підтверджено 113 випадків  COVID-19, з них  4 летальні. За добу було  зареєстровано 29 нових  випадків.

 

В Чернігівській області  наразі випадки інфікування не  підтверджені. Проте КНП «Новгород-Сіверська ЦРЛ», як і решта медичних закладів області,  готується до цієї загрози. В лікарні введені карантинні  обмеження відвідувань  та  планових госпіталізацій, поповнюється запас засобів індивідуального захисту,  медичних виробів та  витратних матеріалів.

 

Наразі, крім  придбання лікарнею  10 комплектів захисного одягу,  міська рада придбала ще 15 захисних комбінезонів.

 

24 березня  від ПАТ «Чернігівгаз» (голова   правління  - Алла Ярова) в лікарю  надійшла перша партія -1000 пар – нітрилових  рукавичок. Також підприємство замовило та  оплатило виробнику  виготовлення 400  комплектів захисного одягу для медпрацівників.

 

 25 березня ТОВ «ДВМ Ліс» (директор -Олександр Кадубенко) за сприяння  депутата обласної ради  Сергія Сергієнка  передало лікарні 2500 нітрилових  рукавичок, 45  закритих  захисних окулярів та деякі медичні  вироби і  витратні матеріали.

 

Як  повідомили  керівники цих підприємств, це далеко не вся допомога, яку вони планують надати лікарні для приведення її  в стан готовності до прийому інфікованих COVID-19.

 

    Проте  хотілась б  ще раз наголосити, що кожен з нас має  дотримуватись  елементарних, але дієвих заходів профілактики:

 

  • часто мити руки або обробляти їх дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю  та чхання прикривати рот і ніс  паперовими хусточками;
  • уникати тісного контакту з усіма, хто  має гарячку та кашель;
  •  при появі підвищеної температури тіла, кашлю й  утруднення дихання необхідно   обов’язково зателефонувати сімейному лікарю,  повідомити йому про симптоми хвороби;
  • залишатись вдома  і  пам’ятати, що  самоізоляція - найдієвіший  спосіб  убезпечення себе  від  інфікування;
  • одягати маски.

 

Сповільнити чи  навіть запинити поширення інфекції  можна тільки  спільними зусиллями медичних працівників і усіх громадян!

 
 

Комунальне некомерційне підприємства

"Новгород-Сіверська центральна районна лікарня"

Новгород-Сіверської районної ради 

Чернігівської області