back

Про дотримання прикордонного режиму на території району

24 березня 2020

Прикордонний режим в Україні – встановлений законодавством порядок в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян, проведення робіт у прикордонній смузі, обліку і тримання на пристанях, причалах і в пунктах базування самохідних та несамохідних суден, їх плавання та пересування у внутрішніх водах.

 

Його дотримання на теренах району забезпечує відділ прикордонної служби «Грем’яч» Чернігівського прикордонного загону та районна державна адміністрація контрольованого прикордонного району у межах наданих повноважень.

 

Відповідно до вимог Положення про прикордонний режим затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року № 1147 громадяни України та іноземці на територіях де діє прикордонний режим, зобов’язані пред’являти відповідні документи, що посвідчують їхню особу та підтверджують законність перебування.

 

З метою виявлення порушень уповноважені прикордонники та представники органів внутрішніх справ мають право за потреби зупиняти та оглядати транспортні засоби.

 

Полювання у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд забороняється.

 

Крім того, авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані зі зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно-, та фотографування місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводиться тільки після інформування органу охорони державного кордону Держприкордонслужби, у зоні відповідальності якого провадиться діяльність, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, ім’я та по батькові осіб, що провадитимуть діяльність.

 

Органи місцевого самоврядування, приватні і державні організації перед тим, як проводити будь-які заходи та роботи на території лінії прикордонних споруд, мають попередити відділ прикордонної служби «Грем’яч» не пізніше ніж за 24 години до їх початку, за телефоном 37257 або письмово.

 

Сільськогосподарські підприємства, фермери, підприємства лісокористувачі, які мають ділянки сільськогосподарського, лісового  призначення та проводять на них роботи, про свою діяльність повинні повідомляти завчасно відділ прикордонної служби «Грем’яч». Достатньо один раз повідомити дату, коли планується проводити роботи, вказавши кількість людей, які в цей час будуть працювати, їх імена та прізвища і кількість задіяної техніки.

 

 

Відділ з питань оборонної,

мобілізаційної режимно-секретної роботи

та цивільного захисту районної

державної адміністрації