back

Перша новонароджена дитина у 2020 році – хлопчик

10 січня 2020

    Пологове відділення КНП "Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І.В. Буяльського" налічує 9 ліжок. Але до сьогодні тут перебували на лікуванні лише жінки, що мали ту чи іншу патологію під час вагітності. І ось 9 січня поточного року о 06:50 на світ з'явився хлопчик вагою 3500 г та довжиною тіла 55 см. Батьки малюка мешкають у с. Мамекиному. Хлопчика, вже другу дитину в родині, планують назвати Артемом.

     Слід зазначити, що у 2019 році у пологовому відділенні лікарні було прийнято тільки 65 пологів, з яких 10 пологів – у жінок, що прибули народжувати з інших районів. А 55 наших краянок народили своїх малюків в інших пологових стаціонарах: 27 – у найближчій до нас Шостці, 24 – у Чернігові, 3 – у Корюківці, а 1 – в Конотопі.

     Враховуючи таку тенденцію (у 2018 році – 67 пологів, у 2019 році – 65 полгів), а також цілу низку інших серйозних вимог (наприклад: наявність у закладі не менше трьох анестезіологів та бодай одного неонатолога та ін.), відсутні будь-які шанси, що Національна служба здоров'я України укладе з КНП "Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І.В. Буяльського" договір на такий пакет послуг як "Медична допомога при пологах". Хоч лікарня і подала попередню заявку на цей пакет.

   Тож який вихід з ситуації? Власне їх два: пологи будуть приймати у сіверянок в інших пологових стаціонарах (скажімо, у тих же Чернігові, Корюківці чи Шостці) або утримання пологового відділення бере на себе місцева влада. Останній варіант, на думку Управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації, є найбільш прийнятим та виваженим.

   Тож до 1 квітня поточного року у всіх жінок, хто бажає народжувати у пологовому відділенні КНП "Новгород-Сіверська ЦРЛ", ще є така гарантована можливість.

                                                             Адміністрація КНП "Новгород-Сіверська
                                                              центральна районна лікарня імені І.В.Буяльського"