back

Вторинну ланку очікує реформування

25 листопада 2019

На зустрічі між депутатами районної та міської рад говорили про готовність медичних закладів до роботи у нових умовах.

 

22 листопада за ініціативи Новгород-Сіверської районної ради та Новгород-Сіверської районної державної адміністрації відбулася зустріч з керівниками Новгород-Сіверської міської ради, її постійних комісій, депутатами районної ради, сільськими головами та представниками комунальних некомерційних підприємств «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І. В. Буяльського» та «Новгород-Сіверський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги».

 

Необхідність проведення зустрічі була викликана підготовкою медичних закладів до роботи з 1 квітня 2020 року в умовах реформування. Найбільше викликає занепокоєння відсутність у закладі вторинної ланки необхідного технічного обладнання, що дасть змогу надавати послуги населенню.

 

За попередніми підрахунками для того, щоб забезпечити обладнанням Новгород-Сіверську центральну районну лікарню необхідно 2.5 млн гривень. Самотужки районний бюджет не може виділити такої суми. Тому керівництво району, Новгород-Сіверської ЦРЛ, депутати районної ради, сільські голови у своїх виступах зверталися до представництва міської ради з проханням щодо виділення певної суми коштів для придбання медичного обладнання, оскільки медичний заклад надає медичні послуги і міському населенню.

 

Заслухавши аргументи та обговоривши цю проблему, керівництво міста запевнило присутніх, що з міського бюджету теж будуть виділені кошти необхідні для запуску вторинної медичної допомоги. Підсумовуючи результати проведеної зустрічі, зазначаємо, що район за підтримки сільських рад, терміново почав процедуру з придбання сучасного апарату УЗД з доплером, що буде придбаний до кінця поточного року.

 

За інформацією районної ради