back

Зустріч з виборцями

22 листопада 2019

21 листопада Новгород-Сіверщину відвідав народний депутат України Максим Зуєв.

 

Максим Зуєв у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 207 одномандатному округу (Чернігівська область) від партії “Слуга народу". Член однойменної фракції. Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

 

Це перший візит народного обранця до Новгород-Сіверщини. Зустріч з виборцями тривала близько двох годин. На зустрічі були присутні керівники районної державної адміністрації, районної та міської рад, представники територіальних громад району, міста, трудових колективів та окремі громадяни – жителі міста та району.

 

Що турбує новгород-сіверців, з чим зверталися до народного депутата?

 

Головне – аби залишився Новгород-Сіверський район, а місто обласного значення Новгород-Сіверський стало його адміністративним центром.

 

Просили сприяти у залученні до місцевих бюджетів капітальних інвестицій: йшлося про розробку проекту побудови цементного заводу та капітального залізничного мосту через Десну.

 

Наболіла тема - незавершений ремонт автомобільного наплавного мосту через Десну у напрямку Биринської сільської ради.

 

Окремий блок питань – функціонування медичних закладів та їх оснащення сучасним медичним обладнанням.

 

Активних містян також турбує туристична привабливість міста, а для цього необхідно залучення державних коштів для ремонту пам'ятників архітектури. Як вихід – запропонували надати історико-краєзнавчому музею-заповіднику ”Слово о полку Ігоревім” статус національного музею.

 

Що обіцяв народний депутат?

 

За словами Максима Зуєва, залучення капітальних інвестицій та розробка інфраструктурних проектів на окрузі, зокрема, побудова цементного заводу, залізничного мосту через Десну у його пріоритеті. Також народний депутат повідомив, що ці позиції узгоджені з головою Чернігівської обласної державної адміністрації і є спільне бачення щодо їх реалізації.

 

Також пообіцяв найближчим часом вивчити ситуацію, що склалася навколо незавершеного ремонту наплавного мосту і докласти зусиль, аби відновити транспортне сполучення на цьому напрямку.

 

На решту питань народний депутат України відповів у залі та пропонував жителям звертатися до нього із заявами та зверненнями.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації