back

Представники Міністерства у справах ветеранів України відвідали Слобідку

03 жовтня 2019

2 жовтня у районі з робочою поїздкою перебували заступники Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олексій Ілляшенко та Олександр Терещенко.

 

Посадовці відвідали село Слобідка Новгород-Сіверського району. Вони вшанували пам’ять захисників України, поклавши квіти до меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Ігорю Медведю та відвідали музей полеглим в АТО землякам, створений на малій Батьківщині загиблого. Також спілкувалися із керівництвом районної державної адміністрації, блистівським сільським головою та жителями села. Тема спілкування – паплюження надгробків на кладовищі Мени та вибивання шибок в цьому музеї.

 

— На жаль, такі факти трапляються по всій Україні. Замовчувати про них не можна. При цьому всі дії правоохоронних органів мають бути зваженими і толерантними, аби дійсно не пропустити моменти провокації нашого ворога, — підкреслив Олексій Ілляшенко і додав, що приклад жителів Слобідки, які власними силами створили меморіальний музей у колишньому будинку загиблого бійця, надихає на добрі справи. Скоєний акт вандалізму — це не тільки наруга над пам’яттю героїв, а неповага до всіх громадян.

 

— Гідно вшановувати пам'ять наших захисників, підтримувати їхні родини — обов’язок і держави, і суспільства. Адже поки ми їх пам’ятаємо, вони живі у серці кожного. Зі свого боку, Міністерство докладе до цього максимум зусиль, — зауважив Олександр Терещенко, який про жахи російсько-української війни знає не з чужих слів (брав участь в обороні Донецького аеропорту, отримав тяжке поранення).

 

- Районна влада підтримала ініціативу слобідчан щодо створення цього музею. Адже вшанування пам'яті загиблих героїв є важливою складовою національно-патріотичного виховання у районі. Утримання у належному стані меморіальних дошок, пам'ятників на місцях поховань загиблих учасників АТО/ООС завжди у пріоритеті нашої діяльності, тому що ставлення до пам'яті загиблих героїв завжди має бути гідним, - зазначила Неля Чугаєва.

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації