back

Більшість макроекономічних показників району мають позитивну динаміку

28 серпня 2019

28 серпня у районній державній адміністрації відбулось засідання Колегії. Проаналізували основні показники  економічного і соціального розвитку та стан підготовки до зими.

 

 На порядок денний засідання винесені питання:

 

1. Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району на 2019 рік за підсумками І півріччя.

 

2. Про підсумки опалювального періоду 2018/2019 року, стан готовності об’єктів господарського комплексу, бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року.

 

Як зазначила Тетяна Горбонос, начальник відділу економіки, розвитку інфраструктури та державної реєстрації районної державної  адміністрації,  результати аналізу завдань, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, свідчать про позитивну динаміку більшості макроекономічних показників.

 

За січень-червень 2019 року до загального фонду бюджету району надійшло 80,7 млн. грн доходів, що становить 103,2% до уточнених планових бюджетних призначень.

 

Надходження власних доходів до уточнених бюджетних призначень виконані на  119,0 %. До бюджету району додатково  надійшло власних доходів більше на  3,4 млн. грн або на 15,0% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

 

Місцевих податків і зборів за І півріччя 2019 року надійшло 13964,8 тис. грн, що на 1154,8 тис. грн більше, ніж рік тому.

 

Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування) до місцевих бюджетів надійшла у сумі  1134,8 тис. грн, що на 885,3 тис. грн більше фактичних надходжень до аналогічного періоду 2018  року.

 

У І півріччі 2019 року  успішно проведена 87 закупівель товарів, робіт та послуг у сфері публічних закупівель із застосуванням електронної системи  ProZorro. Економія бюджетних коштів склала 208,9 тис. грн (9,3%). Середній відсоток зниження ціни становив 8,7%.

 

До бюджету Новгород-Сіверського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області з району фактично надійшло 94,2 тис. грн, що становить 53,1% планових призначень (177,6 тис. грн).

 

Загальна заборгованість з платежів по району до Новгород-Сіверського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області складає 388,2 тис. грн, що на 113,8 тис. грн, більше до відповідного періоду минулого року.

 

Індекс промислової продукції за видами діяльності у звітному періоді 2019 року склав 100,5%. Обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах підприємства становить 595,7 тис. грн, що на 98,6% більше, ніж у січні-червні 2018 року.

 

В аграрному секторі сільськогосподарськими підприємствами вироблено валової продукції на 6258,0 тис. грн, що на 697,0 тис. грн або на 10,0%, менше до відповідного періоду минулого року.

За інформацією Олега Душина, начальника відділу містобудування, архітектури,  житлово-комунального господарства та будівництва  районної державної адміністрації, в осінньо-зимовий період 2018/2019 року в районі проведені відповідні заходи щодо сталої роботи бюджетних установ, підприємств і організацій різних форм власності.

 

Опалювальний період у бюджетних установах та організаціях району розпочався з 09 жовтня 2018 року та закінчився 10 квітня 2019 року. Подача тепла споживачам здійснювалась в обсягах, що дозволяли в приміщеннях закладів, установ утримувати температурний режим відповідно до затверджених санітарних норм.

 

У районі 93 % установ освіти, культури, медицини та соціального захисту опалювались за допомогою індивідуальних котелень, що працюють на твердому та газовому  паливі. Опалення приміщень комунального некомерційного підприємства «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського» Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області  та приміщення районного Будинку культури Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області згідно з договором здійснювало ПАТ «Облтеплокомуненерго».

 

Інтенсивність опалення котельнями, а відповідно і споживання основних енергоносіїв (газ, торфобрикет, дрова, теплова енергія) залежала від об'єктивних факторів температури навколишнього середовища та теплових втрат опалювальних приміщень. Також є ряд суб’єктивних факторів, що впливають на проведення заходів, направлених на утеплення приміщень, використання теплогенеруючого обладнання з низьким коефіцієнтом корисної дії, втрати тепла у системах опалення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації